Újabb sötét titkokra derült fény Brittany Murphy haláláról
Brittany Murphy tavaly karácsony előtt hunyt el, a színésznő előtte elképesztő mennyiségű gyógyszeren élt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mi is beszámoltunk a szomorú hírről, miszerint 2009. december 20-án, 32 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Brittany Murphy. Az amerikai színésznő otthona fürdőszobájában ájult el, majd a helyszínre érkező mentők megpróbálták újraéleszteni, ám nem jártak sikerrel. Ezért a Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centerbe szállították, ahol halottnak nyilvánították.

Nem sokkal az eset után Ed Winter halottkém azt nyilatkozta az Associated Pressnek, hogy a színésznő halála természetes okokból következhetett be. Ám a február 4-én közzétett boncolási jelentés szerint a tragédiáért elsősorban tüdőgyulladás és vashiányos vérszegénység tehető felelőssé, amelyeket gyógyszer-túladagolás súlyosbított.

Elkerülhető lett volna a tragédia

A Sin City és a Spinédzserek sztárjának szervezetében tiltott kábítószereket nem találtak, ám betegségét nem vette eléggé komolyan, és otthon próbálta kezelni magát. A gyógyszerek túladagolása a halottkém véleménye szerint véletlen volt, ám ha a híresség időben szakemberekhez fordul, a tragédia elkerülhető lett volna.

A TMZ nevű sztárblog a közelmúltban azonban újabb megdöbbentő tényeket tett közzé Murphy halálával és gyógyszerfüggőségével kapcsolatban. Ezek szerint az amerikai színésznő olyan súlyos gyógyszerfüggőségben szenvedett, hogy 2008 januárjától egészen 2009 augusztusáig havonta legalább 200 tablettát szedett be, de volt, hogy ez a szám meghaladta a 400-at is!

Álnéven is vásárolt

A kizárólag receptre kapható gyógyszereket ilyen mennyiségben természetesen egyetlen orvos sem volt hajlandó felírni neki, ezért a színésznő közel két éven keresztül a Lola Manilow Murphy álnevet használta a Los Angeles-i Eddie’s gyógyszertárban, míg a patika - négy hónappal a halála előtt - meg nem tagadta a kiszolgálást.

A receptek tanúsága szerint volt olyan hónap, hogy Brittany Murphy havi 200 pirula Vicodin nevű fájdalomcsillapítóhoz és 100 pirula Rivotril nevű nyugtatóhoz jutott így hozzá.

Arra is akadt példa, hogy 300 darab Vicoprofen nevű fájdalom- és lázcsillapítót és 100 darab Rivotrilt szerzett a fenti módon.
Ezt is szeretjük