Alig ismerni rá a Múmia jóképű sztárjára - Ennyit változott Brendan Fraser 20 év alatt
Brendan Fraser a 2000-es évek egyik legnépszerűbb színésze volt, ma már eltűnt a reflektorfényből.

brendan-fraser-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Brendan Fraser nők millióinak szívét rabolta el a 2000-es évek elején, aki kidolgozott izmaival olyan filmekben nyűgözte le hölgyrajongóit, mint az Őserdő hőse vagy az 1999-ben bemutatott A múmia című kalandfilm és folytatásai. De játszott Liz Hurley-vel A bájkeverő című vígjátékban, Michael Caine oldalán A csendes amerikai című drámában, vagy az Utazás a föld középpontja felé című kalandfilmben.

Az egykori szívtipró az elmúlt tíz évben azonban eltűnt a reflektorfényből, leginkább mellékszereplőként látható itt-ott egy-egy filmben.

Így néz ki ma az 50 éves Brendan Fraser

Brendan Fraser A múmia és folytatása, A múmia visszatér után jó úton volt afelé, hogy szupersztárrá váljon, azonban mégis eltűnt a süllyesztőben egy molesztálási ügynek köszönhetően. Azért nem kapott több szerepet, mert a Golden Globe-díjakat osztó Hollywood Foreign Press akkori elnöke, Philip Berk szexuálisan zaklatta őt 2003-ban. A színész ezt jelentette is a szövetségnek, de ez a karrierjébe került: amellett, hogy Hollywood ellökte magától, még depresszióba is esett.

brendan-fraser-szoveg-ok
Fotó: Getty Images Hungary

-   Pánikba estem, és féltem. Betegnek éreztem magam, mint egy kisgyermek. Egy gombócot éreztem a torkomban, és azt hittem, elsírom magam. Ezek után mély depresszióba estem, úgy éreztem, hogy ez az egész az én hibám. Bebeszéltem magamnak, hogy az egész semmiség volt, és hogy csak én fújtam fel a dolgot, amivel ekkora bajt hoztam magamra és főként a karrieremre - nyilatkozta a GQ magazinnak még 2018-ban.

A színész hazaérve akkori feleségének, Afton Smith színésznőnek mesélte el a történteket, de a 2017-ben indult #MeToo kampány hatására a nagy nyilvánossággal is megosztotta történetét. Az akkori elnök tagadta a vádakat.

A jóképű színésznek az elmúlt évtizedben nemcsak pszichésen, de fizikailag is megromlott az egészsége. Többek között gerinc- és térdműtéten is átesett. Ennek ellenére Brendan Fraser a mai napig elképesztően sármos, úgy tűnik, kezd visszatérni régi énje, bár arcán azért meglátszanak az elmúlt évtizedek gondjai. Hosszú idő után 2018-ban végre kapott egy főszerepet: ő alakította James Fletcher Chace-t a Bizalom című krimisorozatban.

Képeken az Egy rém rendes család szereplői

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest például az Al Bundyt alakító Ed O'Neill vagy a Mary'Darcy bőrébe bújó Amanda Bearse.

Ezt is szeretjük