Így néz ki most Boy George, a Culture Club énekese

Az egykor vézna sztár alaposan elhízott az utóbbi időben, és nem mentes a botrányoktól sem.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1961-es születésű, androgün  Boy George – tisztességes nevén George Alan O’Dowd – a nyolcvanas években robbant be a zenei életbe a Culture Club különös hangzásvilágú muzsikájával. Első kislemezük, a Do You Really Want To Hurt Me hatalmas sikert aratott a világ minden táján, köztük az Egyesült Államokban is.


Szintén óriási dobás volt a Charma Kameleon című daluk a második lemezről – a George által jegyzett nótát még ma is gyakran kérik a nyolcvanas éveket idéző rádióműsorokban.

Szex, drog és halál

A növekvő népszerűséggel az énekes nehezen tudott megbirkózni, így időről időre – több bandataggal együtt - a drogokhoz nyúlt. 1985-re már annyira függött a herointól, hogy zeneileg közel sem tudták azt az erőt képviselni, mint azelőtt. Ráadásul a billentyűsük túladagolásban elhunyt George lakásán, majd nem sokra rá egy közeli barátjuk is tiltott szerektől halt meg.

A Culture Club fel is oszlott a negyedik lemezük után, és bár Boy George szólókarrierje, drogos fellépései ellenére sikeres volt az Egyesült Királyságban, Amerikába nem tudott újra csúcsra törni. Egyedül a Síró játék című filmhez írt dalának sikerült a legjobb húszba bejutnia a tengerentúlon.

Az ezredforduló környékén átnyergelt a DJ-szakmába, és több album is fűződik a nevéhez. Az utóbbi években azonban az embereket kevésbé érdekli a zenéje, sokkal inkább a zűrös és egyre kövérebb énekest övező botrányok. A legújabbnak éppen mostanában folyik a tárgyalása: nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy a 47 éves George még 2007 áprilisában kikötözött és brutálisan megvert egy férfi prostituáltat.

A sértett vallomása szerint az énekes lakásán találkoztak, majd ott mindketten kokaint szippantottak az ellazulás végett. Az első találkozás rendben lezajlott, ám a második randi már nem volt ilyen kellemes – a sztár a falhoz bilincselte a 29 éves fiatalembert, és egy lánccal verni kezdte, hiába tiltakozott.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

George másról számolt be: állítása szerint azért hívta másodszor is találkára a férfit, mert az első randijukon matatott a laptopján, és lelopta a privát képeit. Arról is nyilatkozott, nem történt olyan a lakásán, amit mindketten ne akartak volna – ha pedig meg akarta volna veretni a callboyt, akkor felbérelt volna valakit. Az ügyet még nem zárták le.
Ezt is szeretjük