Így néznek ki most a Boney M sztárjai

Képekben az átváltozás

Összeállításunkból megtudhatod, mi történt az utóbbi évtizedekben az eurodisco legendás slágergyárosaival.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Daddy Cool, Rasputin, Brown Girl In The Ring, Sunny – vajon létezik olyan korosztály, amelynek tagjai ne tudnának kapásból legalább négy-öt Boney M slágert felsorolni?

Az eurodisco koronázatlan királyai különösen a keleti blokk országaiban élveztek példátlan népszerűséget, ahol a '70-es, '80-as években ők uralták a lemezpiacot.

Fennállása alatt a Boney M futószalagon gyártotta az olyan örökzöldeket, mint a Ma Baker vagy a Bahama Mama, amelyek ma is minden házibuli nélkülözhetetlen kellékei. De mi történt azóta a zenekar tagjaival?

Liz Mitchell – a kultuszcsapat hangja

A zenekar minden tagja helyettesíthető, kivéve Lizt, állította egykor a Boney M-et megálmodó Frank Farian, aki az eurodisco jelképévé vált nyugat-német csapatot egy ausztrál detektívsorozat főhőséről nevezte el.

Az összetéveszthetetlenül markáns hanggal megáldott énekesnő 1976-tól, a kezdetektől tagja volt a formációnak, amely a Baby Do You Wanna Bump című gagyi dalocskával robbant be a köztudatba.

Bár a Boney M slágereinek nagyobb részét a magát univerzális tehetségnek tartó Farian írta, a tagok közül Liz volt az, aki egyes daloknál társszerzőként közreműködött. Elmondása szerint több évtizedes pályafutása során végig úgy érezte, nem ismerik el, hogy ő a frontember.

Liz Mitchell a '70-es években és napjainkban

Az 57 éves Liz mélyen vallásos, és mostanában gospelénekesként csillogtatja tehetségét. Emellett még mindig turnézik a Boney M-mel, az utóbbi években a magyar közönség is többször csápolhatott élőben a Holiday-re vagy a Rivers Of Babylonra.

Bobby Farrel – a mikrofonfejű dumaláda

Bár a lemezeken a férfivokált Farian énekelte fel, a hatalmas hajkoronájáról és nevetségesen giccses kosztümjeiről elhíresült mókamester a színpadon apait-anyait beleadott.

A lehengerlő személyiségű - pályafutását matrózként kezdő és DJ-ként folytató - Bobby legalább olyan fontos szerepet töltött be a Boney M-ben, mint Liz. Ez leginkább 1981-es kiválásakor mutatkozott meg, amit igencsak megsínylett az együttes népszerűsége.

Bobby Farrell - a Superman-kosztüm ment, a frizura maradt

Túl a hatodik ikszen a hihetetlenül fiatalos Bobby ugyanolyan aktív, mint ifjúkorában. Továbbra is koncertezik, sőt, 2005-ben Robert Sanchez Turn On The Music című dance-slágerének videoklipjében is táncolt.

Marcia Barrett – a másodhegedűs

Az 1948-as születésű Marcia akkor csatlakozott a Farian kreálta diszkóformációhoz, amikor az még csak egy csapat tévészereplésre felbérelt modellből és táncosból állt.

Az ő javaslatára vették be Liz Mitchell-t, és innentől kezdődik a Boney M igazi története. Talán kevesen tudják, de a nagysikerű Belfast-nóta először Marcia egy korábbi szólóalbumán szerepelt.

Marcia Barrett

Tulajdonképpen Farian és a két remek hanggal megáldott, jamaikai származású énekesnő énekelte fel a Boney M összes albumát, a többiek bent sem voltak a stúdióban a felvételek rögzítésekor. Ennek ellenére Marcia egyre inkább háttérbe szorult a csapatban.

Az érthetően csalódott híresség 1986 után inkább szólókarrierjére koncentrált. Ma is énekel, egy tavalyi indiai fellépésén például 30 ezer ember hallgatta élőben.

Maizie Williams – a tátogóművész

A karrierjét modellként és szépségkirálynőként kezdő Maizie úgy csatlakozott a legendás popformációhoz, hogy saját bevallása szerint sem tudott énekelni. Szerencsére nem kellett emiatt aggódnia, hiszen csak annyi volt a dolga, hogy riszálja magát, és legjobb képességei szerint tátogjon a dalok szövegére.

Maizie Williams

Farian nem titkolta, hogy Maizie csak afféle kirakati bábu a csapatban, de ez akkor még nem nagyon zavarta a rajongókat. Nem úgy tíz évvel később, a szintén Farian által menedzselt Milli Vanilli esetében, ahol világraszóló botrány lett abból, hogy a két kigyúrt testű modellfiú helyett mások énekelték fel a számokat.

Az 58. évében járó Maizie időközben azért megtanult énekelni, és 2006-ban piacra dobta első szólóalbumát, amin spirituális dalokkal örvendezteti meg rajongóit.

Reggie Tsiboe – a fregoliember

A ghánai születésű Reggie-t 1982-ben vették be a csapatba Bobby Farrell helyére. Bár a tékozló fiú két év múlva visszatért, a jóképű táncos maradt, és egy darabig kvintettként folytatták. 1986-ban, egy évtizednyi elképesztően sikeres pályafutás után felbomlott a Boney M, de Reggie és Liz továbbvitték a nevet egy új felállással.

Reggie Tsiboe a '80-as években és 2001-ben Liz Mitchell oldalán

A szintén tátogóembernek szánt táncosról utóbb kiderült, hogy remek hangja van. Az 1986-ban megjelentetett karácsonyi albumon olyan örökzöld slágereket énekel, mint a Kalimba de Luna vagy a Happy Song.

2006-ban Reggie - Liz és Marcia társaságában - díszvendég volt a Daddy Cool című musical premierjén Londonban. A darabot a Boney M zenéje inspirálta, és máig az egyik legnépszerűbb színházi produkció az Egyesült Királyságban.

OLVASD EL EZT IS!

  • victoria beckham
  • geri halliwell

Így néznek ki most a Spice Girls tagjai!

Ezt is szeretjük