18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Betegesen szexelő sztárok

Egy betegség és világhírű áldozatai

Valóban létezik szexfüggőség, vagy csak a média találta ki? Hollywood nőfaló nagyágyúit vettük górcső alá.

Megszokhattuk már, hogy naponta olvasunk sztárok alkoholizmusáról vagy kábítószer-problémáiról. Azonban a szex is okozhat függőséget. A szexfüggőknek naponta háromszor vagy akár még többször is szükségük van az orgazmusra, megszállottan keresik az online pornóoldalakat, és egyre jobban hajszolják a szexuális élvezeteket, mindig más módon, más eszközökkel, egyre több partnerrel. A végén az egész már csak gépies cselekvés lesz. Az erősen függő beteg elveszítheti önkontrollját, és már nem érdekli, hogyan jut kielégüléshez.

Az Amerikai Egyesült Államokban ma már úgy kezelik ezt a problémát, ahogyan a drog-, alkohol- és egyéb függőséget. Amerikai felmérések szerint a tengerentúli lakosság 3-5%-a szenved ebben a betegségben, és a probléma nem csak a férfiakat érinti. Sokáig csak a sztárok exkluzív furcsaságának tartották, hiszen nekik sokkal könnyebb dolguk van, mert rajongók tucatjai állnak rendelkezésre, ha egy kóbor numerára vágynak.

Michael Douglas

Az Oscar-díjas színész nevét mindenki ismeri: Elemi ösztön, Tőzsdecápák, Rózsák háborúja - csak néhány cím világsikerű mozifilmjei közül. Hollywood nagyágyúi közül ő volt az első, akiről bebizonyosodott, hogy szexualitásával nem stimmel valami.

Douglas első feleségét - Diandra Lukert, akivel 1977 és 2000 között voltak házasok - sorozatosan és nem titokban csalta, miközben folyamatosan döntötte magába az alkoholt. Az asszony nyomására bejelentkezett egy klinikára, hogy kezeltesse függőségeit. Diandra életében akkora törést okozott férje viselkedése, hogy megjelent önéletrajzi könyvében külön fejezeteket szentelt a szex- és alkoholfüggő színész leleplezésének.

A 65 éves színész még házas volt első feleségével, amikor megismerte a gyönyörű Catherine-Zeta Jones színésznőt, 2000 végén pedig már össze is házasodtak, majd két gyermekük született. Douglas előéletét ismerve a rafinált Catherine aláíratott egy házassági szerződést a sztárral, miszerint, ha válásra kerülne a sor, minden egyes bebizonyított megcsalás után 1,7 millió dollárt köteles fizetni nejének.

Egyes kutatások szerint ez a betegség genetikai eredetű is lehet, és Michael világhírű édesapja, a szintén színész Kirk Douglas sem a hűségéről híres. A színész ma már médiafogásnak minősíti, hogy szexfüggőnek tartották. Szerinte túl unalmas volt folyamatosan alkoholfüggőségéről írni, és érdekesebb sztorira vadászott a sajtó.

A sors fintora, hogy legutóbbi, Solitary Man című filmjében, amit nemsokára nálunk is bemutatnak, olyan üzletembert alakít, akinek a sok csajozás és a sok munka teszi tönkre az életét.

David Duchovny

Az 1960-ban New Yorkban született színész a nálunk is nagy sikerrel vetített X-akták Mulder ügynökeként lopta be magát a közönség szívébe. A jóképű és hamar híressé vált Duchovny 1997-es, Téa Leoni színésznővel kötött házassága előtt sűrűbben váltogatta partnereit, mint más a fehérneműjét, akkor pedig még határozottan tagadta szexfüggőségét.

Házasságának évei alatt azonban elszaladt vele a ló. Saját maga erősítette meg azokat a híreszteléseket, miszerint megszállottja lett az online pornóoldalaknak, és nem tudja visszautasítani a felkínálkozó női rajongókat.

Nem véletlen, hogy ő lett az első világhírű sztár, aki őszintén beszélt szexfüggőségéről. Állapotán az is rontott, hogy a nálunk is bemutatott Kaliforgia című sorozatban olyan nőfaló pasit alakít, akinek bizony nem elég egy-két csók. A 2007 legprovokatívabb sorozatának kikiáltott szériában olyan közönséget megosztó jelenetek is vannak, mint a templomban megejtett orális szex - bár mindez csak a főhős álmában szerepelt.

Duchovny 2008 augusztusában bejelentkezett egy elvonókúrára. Tiszteletreméltó, hogy ebben a nehéz helyzetben is feleségét és két gyermekét védte. Nyomatékosan kérte a sajtót, hogy tartsák tiszteletben a családja magánéletét addig, amíg kiutat találnak ebből a nehéz helyzetből.

A pozitív kimenetelű kezelés után bevallotta, mennyire megviselte, hogy a nyilvánosság előtt kellett beszélnie szexuális problémáiról. Arra kérte mind rajongóit, mind kritikusait, hogy ne tartsák őt perverznek. A 49 éves sorozatsztár ma már gyógyultnak tekinti magát.

Habár nagyon hálás volt feleségének, hogy a történtek ellenére is mellette maradt, a házaspár különköltözött egy időre. Az ok Billy Bob Thorthon - Angelina Jolie exférje - volt, akivel Téa összemelegedett egy forgatás során. Az új kapcsolat azonban nem volt hosszú életű, ezért aztán ez év júniusában Duchovny és felesége bejelentette, hogy újra együtt vannak.

Rob Lowe

A veszettül jóképű színészt leginkább a Szent Elmo tüze című mozifilmből és egyéb B-kategóriás filmes alkotásokból ismerheti a magyar közönség, tehát nem éppen színészi játékával csavarja az ujja köré a gyengébb nem képviselőit. Lowe 27 évesen nősült, 1991-ben vette feleségül Sheryl Berkoff sminkmestert.

A 45 éves színész első dokumentált szexuális kilengése 1988-ban volt, amikor  előkerült egy videoszalag, amin két nővel szeretkezett. Az eset szépsége, hogy az egyik partnere még csak 16 éves volt. Ugyanazon a videokazettán Justin Moritt nevű producer barátjával is együtt szexeltek egy fiatal, Jennifer nevű amerikai modellel. Ez az eset annyira rosszul érintette filmes karrierjét, hogy önként vonult be egy rehabilitációs klinikára kezeltetni szex- és alkoholfüggőségét.

A sármos színészt később alkalmazottai vádolták meg szexuális zaklatással. Két gyermeke dadája, Jessica Gibson állítása szerint a színész szexuálisan molesztálta őt 2005 és 2008 között, ezért aztán végül 12 rendbeli zaklatással vádolta meg egykori munkaadóját. A vád szerint a fehérneműjébe nyúlkált, tapogatta, a fenekét markolászta, arra kényszerítette, hogy a péniszével játszadozzon, valamint rendszeresen maszturbált a nő előtt. A lány - mivel féltette állását - évekig nem mert lépni ez ellen.

Santa Barbara bírósága két vádpontban bizonyítékok hiányában felmentette a sztárt, majd 2009-ben meglehetősen furcsa véget ért a pereskedés. Gibson és a színészt vádoló másik bébicsősz is visszavonta a vádakat.

Eric Benet

A 43 éves R&B énekes kellemes hangja mellett arról nevezetes, hogy ő volt a gyönyörű Halle Berry első férje, ám nem tudta megbecsülni a világ egyik legszebb nőjét. A színésznővel töltött évei alatt nem egyszer kereste a boldogságot idegen nők ágyában. A pár 2001-ben házasodott össze, és 2005-ben vált el, gyermekük nem született.

Benet hivatalosan sosem merte a nyilvánosság előtt bevallani, hogy szexfüggő lenne, de Berry-nek más volt a véleménye. Szerinte párja nőügyei kóros méreteket öltöttek, ezért kellett bevonulnia a híres Arizona Klinikára. A zenész saját elmondása szerint ezt azért lépte meg, hogy megmentse a házasságát, de ő mindezek után sem tartja magát szexfüggőnek.

Az énekes inkább az áldozat képében tetszeleg, saját véleménye szerint nehezen viselte, hogy csak Mr. Halle Berry-ként emlegették világszerte. Saját elmondása szerint nem beteg, csak elkövetett néhány nagyon nagy hibát, ezért akasztották rá a szexfüggő címkét. Végül azonban a terápia sem mentette meg a házasságukat. A szépséges színésznő azóta új párt talált, a modell Gabriel Aubry személyében, akivel közösen nevelik kislányukat. Benet pedig igyekszik magánéletét titokban tartani.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük