Kiakadtak a rajongók! Már minden fórumon a színészt támadják
Hatalmas botrányt kavart, hogy Ben Afflecket kérték fel Batman szerepére a folytatásban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Petíciót indítottak Ben Affleck ellen, ugyanis a rajongóknak egyáltalán nem tetszik az az ötlet, hogy a színész legyen az új Batman. Barátja, Matt Damon viszont teljes mellszélességgel kiáll mellette, bár azt bevallotta, nem játszaná el Robin szerepét Affleck mellett.

Mint ahogy a Femina is megírta júliusban, Christian Bale bejelentette, hogy nem húzza fel többször a denevérember jelmezét, mert szerinte többet már nem lehet kihozni a karakterből.

Tiltakoznak ellene

Ben Affleck azután került a képbe, hogy a stúdió bejelentette, Az acélember folytatásában Superman és Batman egymás ellen fog harcolni, ám ehhez kellett egy főszereplő is.

Azt egyelőre nem tudni, miért a barna színész jutott a producerek eszébe, annyi azonban bizonyos, hogy a választásuk bejelentése után percekkel már tiltakozók hada jelent meg a fórumokon, és egy honlap petíciót indított a színész ellen.

- Affleck színészi képessége még csak meg sem közelíti Christian Bale-ét, nem fogja jól eljátszani a szerepet. Nem egy erőteljes alkat, és nem is elég megfélemlítő ahhoz, hogy Batmant alakítsa. Daredevil, a fenegyerek címszerepében pocsék volt, és távol van attól, hogy szuperhős legyen. Kérem, találjanak valaki mást - írták.

Ezzel a véleménnyel értett egyet a szakma is, ugyanis a Daredevilért és a Gengszer románc című filmjéért 2004-ben Arany Málna-díjat kapott. Szóvá tette, amiért fizikailag nem kapta meg, ezért Larry King showjában átnyújtották neki, amit ő azonnal ripityára is tört.

A mostani tiltakozó felhívást a Batman-beli szereplése ellen alig két nap alatt több mint 53 ezren írták alá. A kommentelők között volt, aki megjegyezte, hogy Affleck "meg fogja semmisíteni Batman örökségét. Kérem, hozzák vissza Christian Bale-t."

Vége lenne a karrierjének

Nemcsak a rajongók, de a kritikusok is kiakadtak a választáson, többen Affleck értelmi képességeire apellálnak, mondván, a 41 éves színésznek tudnia kell, hogy ha egy ekkora ikon szerepében mond csődöt, az a színészi karrierje végét is jelentheti egyben. Ezt ő talán nem is igen bánná, hiszen rendezőként és forgatókönyvíróként sikert sikerre halmoz, gondoljunk csak a Good Will Huntingra vagy éppen a tavalyi Argo-akcióra.

Matt Damon, a színész-rendező legjobb barátja azonban azt nyilatkozta, egész biztos benne, hogy Affleck remekelne a szerepben. Attól azonban elzárkózott, hogy ő játssza a denevérember jobbkezét, Robint.

- Valamennyivel idősebb vagyok, mint Ben, így nem tudnám eljátszani a szerepet. Soha nem hallottam még olyanról, hogy Batman és Robin hasonló korban lett volna. Robin sokkal fiatalabb - indokolta a döntését.

A tervek szerint a jövő évben kezdik meg a Supermant és Batmant együtt szerepeltető film forgatását, és az egyelőre cím nélküli alkotást 2015. július 17-én mutatják be a mozikban.

A főbb szerepekben Affleck mellett Az acélember szereplői fognak feltűnni, Henry Cavill, aki Supermant alakítja, továbbá Amy Adams, Laurence Fishburne és Diana Lane. A forgatókönyvet David S. Goyer, Az acélember forgatókönyvírója jegyzi.

Ezt is szeretjük