Már csak egy éve van hátra! Gyógyíthatatlan rákban szenved az énekesnő
Aretha Franklin hasnyálmirigyrákkal küzd, már meg is operálták.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Aretha Franklin előrehaladott hasnyálmirigyrákkal küzd, és már csak egy éve van hátra, írja a The Sun. A szomorú hírt egyik rokona közölte a Fox 2 News-zal Detroitban, elmondása szerint a család nagyon aggódik.

Mi is beszámoltunk róla néhány napja, amikor kiderült, hogy a 68 éves amerikai énekesnőt titokban megoperálták, ám akkor szóvivője, Tracey Jordan nem volt hajlandó elárulni, hogy pontosan miért is kellett megműteni.

Lemondta az összes fellépését

Ám hiába a titkolózás, hiszen érezni lehetett, hogy nagy a baj, miután a soul királynője november elején egészségügyi okokra hivatkozva váratlanul lemondta az elkövetkező fél évre szóló összes fellépését.

A december eleji műtét a legendás énekesnő elmondása szerint jól sikerült, ezt pedig megerősítette Jesse Jackson tiszteletes is, aki meglátogatta a kórházban, és arról számolt be, hogy Franklin nagyon jól van, és nem törte le a betegség.

További részleteket egyelőre nem árultak el, ám a The Sun állítása szerint a rákot túl későn, előrehaladott stádiumban fedezték fel szervezetében az orvosok, ezért meggyógyítani már nem tudják, csak lassítani a folyamatot.

Patrick Swayze is ebben hunyt el

Hasnyálmirigyrákban hunyt el tavaly Patrick Swayze, de ez a halálos kór követelte a Pink Floyd együttes alapító tagja, Syd Barrett, a legendás jazz-zongorista, Count Basie és Joan Crawford Oscar-díjas színésznő életét is.

Aretha Franklin 1942-ben született Memphisben, több mint fél évszázados pályafutása során olyan örökzöld slágerekkel írta be nevét a zene történetébe, mint a Respect vagy a Say a Little Prayer.

1968-ban ő volt a második afroamerikai nő, aki a Time magazin címlapján szerepelt, 1987-ben pedig első női előadóművészként választották be a Rock & Roll Hall of Fame-be, amivel szintén történelmet írt.

Kiemelkedő zenei munkásságát húsz Grammy-díjjal jutalmazták, a Rolling Stone magazin minden idők legnagyobb énekesének kiáltotta ki 2008-ban, egy évvel később pedig ő énekelt Barack Obama elnöki beiktatásán.

Ezt is szeretjük