Nagyon megcsúfult az ABBA egykori bombázója

Anni-Frid Lyngstad, a legendás ABBA együttes egykor barna szépsége szőke hajra váltott, ráadásul agyonszabatta arcát.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A svéd ABBA valószínűleg azon kevés popcsapatok közé tartozik, amelyekre még évtizedekkel később is emlékezni fognak az emberek. Mint ahogy manapság sem szükséges a huszonéveseknek bemutatni a zenéjüket, ismerik maguktól is - holott már születésük előtt, még a nyolcvanas évek elején feloszlottak.

Ennek ellenére csak a legelvetemültebb rajongók képesek nyelvgabalyodás nélkül kimondani a tagok, köztük az egyedüli norvég származású Anni-Frid Lyngstad nevét. Szerencsére annak idején nem is volt szükség a memorizálásra, hiszen a női tagokat hajszínük, a férfiakat pedig arcszőrzetük alapján könnyedén meg lehetett különböztetni.

A tagok öregszenek, de a zene örök

Ám manapság nem ilyen könnyű az ügy: a férfiak, Benny és Björn már mindketten szakállasak. A legfrissebb fotók alapján az is látható, hogy Agnetha mellett az egykor vörösesbarna fürtökkel büszkélkedő Anni-Frid, azaz Frida szintén - valljuk be, a számára meglehetősen előnytelen - világosszőkére festette haját.

De ami még kiábrándítóbb, hogy időközben láthatólag nem egy alkalommal feküdt kés alá, így 64 éves korára bizony egyáltalán nem hasonlít korábbi bombázó önmagára. Akárhogy is, a rajongók feltehetően örökre azt a bizonyos fiatalkori képet őrzik magukban róla, amikor még kacér fenékrázások közepette énekelte a Waterloo-t.

Kiállítás az ABBA-nak

Akinek pedig megkoptak már kissé az emlékei, az se csüggedjen, hiszen január 27-én, azaz éppen ma nyílik a londoni Earls Courtban az ABBA World interaktív kiállítás, mely 25 teremben mutatja be a világhírű svéd banda történetét az 1972-es alakulástól az 1983-as feloszlásig. A látogatók nemcsak a tagok által felajánlott emléktárgyakat és kosztümöket csodálhatják meg, de egyebek közt a dalfelvételek elkészítésének helyet adó Polar stúdió mását is. Emellett rengeteg fotó, interjúrészlet, hang- és vizuális varázslatok várják az ABBA rajongóit.

Az 1945-ös születésű Anni-Frid egyébként, csakúgy, mint Agnetha, szólókarrierbe kezdett az együttes feloszlása után, de közel sem aratott akkora sikert, mint a bandában. Az utóbbi évekig zenélt, 2005-ben, hatvanadik születésnapjára egy díszdobozos kiadványban újra piacra dobták albumai válogatását.

Ami a magánéletét illeti, háromszor ment férjhez: először 17 évesen, Ragnar Fredrikssonnal kötött házasságából két gyermeke született. 1978-tól 1981-ig ABBA-béli társa, Benny Andersson felesége volt. Végül 1992-ben ment hozzá Heinrich Ruzzo Reuss of Plauen herceghez, aki tíz éve limfómában halt meg. De nem ez volt az első tragédia Frida életében: 1998-ban ugyanis első férjétől való lánya, Ann Lise-Lotte 31 éves korában, autóbaleset következtében életét vesztette. Tőle van egyébként ma már 21 éves unokája, Jonathan.
Ezt is szeretjük