102 évesen elhunyt Kirk Douglas özvegye: Anne 1 évvel férje halála után ment el
Anne Douglas filmproducer Beverly Hills-i otthonában hunyt el.

anne-douglas-cover

Anne Douglas filmproducer, Kirk Douglas özvegye 102. születésnapja után hat nappal örökre lehunyta a szemeit, közölte az Associated Press-szel Marcia Newberger, az asszony sajtós munkatársa.

Anne Douglas 102 évesen hunyt el

Anne Douglas Beverly Hills-i otthonában hunyt el április 29-én, azt nem közölték, mi okozta pontosan a halálát. Szeretett férje, Kirk Douglas kicsivel több mint egy évvel ezelőtt, 2020. február 5-én ment el örökre, a Spartacus imádott sztárja 103 éves volt.

GettyImages-515554236
Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

1919. április 23-án született a németországi Hannoverben, később családjával Belgiumba emigráltak.  1953-ban a Kegyelemlövés című film forgatásán ismerkedtek meg Párizsban, akkoriban Anne filmpublicistaként dolgozott. Egy évvel később kötötték össze az életüket, 66 évig éltek házasságban. Érdekesség, hogy amikor a színész randevúra hívta, Anne visszautasította őt.

Ő volt a legbonyolultabb nő, akivel valaha találkoztam. Én egy nagy filmsztár voltam, és meghívtam vacsorázni, erre ezt válaszolta: "ó, köszönöm szépen, de nagyon fáradt vagyok" - nyilatkozta a USA Todaynek 2017-ben.

Két fiuk született: Peter 1955-ben, Eric 1958-ban. Kisebbik fiuk 2004-ben hunyt el túladagolásban. Kirknek az előző házasságából már volt két fia, Michael 1944-ben, Joel 1947-ben jött a világra.

GettyImages-181765664
Fotó: Maury Phillips / Getty Images Hungary

Bár Michael Douglasnek csak a mostohaanyja volt, de sajátjaként szerette Anne-t. Gyönyörűen nyilatkozott róla a People magazinnak.

- Anne több volt, mint egy mostohaanya, sosem volt velünk gonosz. Mindannyiunkból a legjobbat hozta ki, főleg édesapánkból. Apának sosem lehetett volna olyan szép karrierje Anne támogatása nélkül. Catherine, én és a gyerekeink rajongtunk érte, örökké a szívünkben él tovább.

Igazi jótékony lélek volt, a Cedars-Sinai női rákkutatás öt alapítójának egyike volt, és megalapította az Anne Douglas Nők Központját, a klinika a rászoruló asszonyoknak segít elsősorban. Menedéket, étkezést és ruházatot biztosítanak számukra, életpálya-készségfejlesztés, valamint párkapcsolati rehabilitáció és spirituális tanácsadás is vár rájuk. Mindez lehetővé teszi számukra, hogy a társadalom önállóan működő tagjaivá váljanak.

Sztárok, akik 2020-ban mentek el

2020-ban is sajnos sok legendától kellett örök búcsút vennünk.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük