Erzsébet királynő lánya nyíltan gyűlölte Dianát - Folyton odaszúrt neki

Anna hercegnő ki nem állhatta bátyja feleségét.

anna-hercegno-diana-hercegno-viszaly-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Azt hihetnénk, a szívek hercegnőjéért mindenki rajongott, azonban a királyi családon belül volt egy komoly ellenlábasa: Erzsébet királynő másodszülötte, Anna királyi hercegnő.

Szívből gyűlölte Dianát

Diana ugyan semmi olyat nem tett, amivel kiérdemelte volna Anna hercegnő haragját, Károly húga azonban a kezdetektől gyűlölte őt. Nem tetszett neki, hogy az emberek mennyire odavannak Lady Diért, a jótékonysági munkáját is csak öncélú magamutogatásnak nevezte.

A Channel 5 csatornán egy újabb sorozat készült, ami ezt a témakört járja közül, Paxman on the Queen's Children címmel, melyben Jeremy Paxman újságíró mesél arról, hogy milyenek valójában a királynő gyermekei, és hogyan viselkedtek egymással zárt ajtók mögött. Paxman így nyilatkozott a kapcsolatukról:

- Emlékszem arra az esetre, mikor Diana azt mondta: "Ha Anna is ott lesz, engem felejtsetek el". Finoman szólva nem igazán kedvelték egymást, ami csak és kizárólag Annának köszönhető. Amikor csak meglátta Dianát, már neki is esett valami gonoszkodó poénnal. Mielőtt Diana bekerült a családba, Anna volt a sztár, a szépség, a divatikon, de onnantól senki nem figyelt rá, Diana lett a divatdiktátor, a szívek hercegnője, a család gyönyörű üdvöskéje.

anna-hercegno-diana-hercegno-viszaly-nagy
Fotó: Anwar Hussein / Getty Images Hungary

Az sem segített kettejük viszonyán, hogy Anna is nagyon fontosnak tartotta az AIDS elleni kutatást, és az ehhez kapcsolódó jótékonysági szervezeteket és kutatóközpontokat támogatta. Aztán jött Diana, ismét, és nemcsak a reflektorfényt, hanem a szívügyét is elvette tőle. Szívesen időzött a betegekkel, kezet fogott velük, szerette volna ugyanis, ha az emberek elfelejtenék azt a beidegződést, hogy a fertőzöttekkel való bármilyen kapcsolat automatikusan betegséggel jár.

Annának rengeteg hivatalos teendője volt, nem volt ideje hasonló - ahogy ő nevezte: csacsiságokat - művelni, ezért dühös volt Dianára, amiért ennyire a média középpontjába került. Illetlennek tartotta az ilyesmit a királyi család bármelyik tagjától - mesélte Paxman a műsor előzetesében.

Diana ráadásul a család többi tagjával azonnal megkedveltette magát: Erzsébet királynő szerint nála ideálisabb menyjelölt nem volt, de Fülöp herceg is odavolt érte, aki arra kérte, hogy nevezze csak Papának, ahogy a saját gyermekei teszik. András herceggel is közeli kapcsolatot alakított ki, hiszen kiskoruk óta együtt játszottak, később pedig a herceg feleségével, Sarah Fergusonnal is összebarátkozott - a két kívülálló lány hamar egymásra talált, Anna viszont mindebből kimaradt, így valószínűleg minden szempontból gyötörte a féltékenység.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük