"Az embert semmi sem készíti fel a fájdalmas tragédiákra" Angelina Jolie így harcol a nőkért
Angelina Jolie központot hozott létre Londonban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Angelina Jolie kedden Londonban bejelentette, hogy a Londoni Közgazdasági Egyetemen létrehoznak egy, a nők jogait a fókuszba állító központot, Centre on Women, Peace and Security névvel.

Az új létesítmény célja, hogy a diákokat megismertessék a háborús és krízishelyzetben élő nők helyzetével, jogaival, a nők harcokban betöltött szerepével, valamint a nők ellen a háborús övezetekben elkövetett szexuális erőszak problematikájával.

A 39 éves színésznő, aki az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának - UNHCR - különmegbízottja is, közleményben tudatta, mennyire várja már, hogy a diákok az új központban tanulhassanak.

- Nincs biztos jövő egy olyan világban, ahol a nők elleni bűntettek büntetés nélkül maradnak. Szükségünk van egy új, képzett generációra, akik nyitott elméjűek, és tele vannak friss energiákkal, akik nem csak arra hajlandóak, hogy beüljenek az osztályterembe, hanem kimennek terepmunkát végezni, és a gyakorlatban is megtapasztalják a dolgokat, mert ezzel tudnak igazán változtatni a helyzeten - hangsúlyozta Angelina Jolie.

A hatgyermekes híresség évek óta szorosan együttműködik William Hague volt brit külügyminiszterrel a nemi erőszak felszámolásáért a konfliktuszónákban.

2012-ben közösen hozták létre a PSVI-t, azaz a Szexuális erőszak elleni kezdeményezést, ennek egyik részeként alapították most meg a londoni központot, melybe 2016-tól lehet jelentkezni posztgraduális képzésre. A központ létrejöttét egyébként Hillary Clinton és John Kerry egykori szenátorok is támogatják.

A keddi közlemény előtt két héttel Angelina Jolie a New York Times hasábjain egy véleménycikket jelentetett meg, amelyben a szíriai és iraki menekülttáborokban tett legutóbbi látogatásáról írt.

- 2007 óta ötször jártam Irakban, és még soha nem láttam annyi szenvedést, mint most. Az embert semmi sem készíti fel lélekben a fájdalmas tragédiákra, amikkel a valóságban szembesül: a szenvedés, a halál, az éhezés és a traumákat átélt gyerekek borzasztó látványára - írta a cikkben.

Angelina Jolie a premieren

Az újabban rendezőként ténykedő sztár gyönyörű ruhában jelent meg filmje, a Rendíthetetlen premierjén, nézd meg!

Ezt is szeretjük