Csak 39 éves volt! Felesége karjai közt hunyt el a népszerű sorozatsztár

Rák vitte el

A Spartacus sorozat sztárját, Andy Whitfieldet otthonában érte a halál.

2011. szeptember 11-én, vasárnap Sydney-ben, 39 éves korában, hosszan tartó rákbetegség után elhunyt Andy Whitfield világhírű ausztrál színész, adta hírül az Associated Press.

A Spartacus - Vér és homok című sorozat sztárjánál 2010 márciusában egy rutinvizsgálat során diagnosztizálták az orvosok az úgynevezett non Hodking-limfómát, mely a vérrák csoportjába tartozik.

Elhalasztották a forgatást

Kezelése azonnal megkeződött Új-Zélandon, betegsége miatt pedig elhalasztották a népszerű történelmi sorozat második évadának forgatását, de a szakemberek bizakodóak voltak, mivel korai stádiumban fedezték fel nála a kórt.

A Starz csatorna mindenesetre Spartacus - Az aréna istenei címmel addig is leforgatta az előzményeket egy hat részes minisorozat keretén belül, amihez Whitfield csak a hangját kölcsönözte egy rövidke jelenetben.

A kemoterápia után két hónappal az orvosok gyógyultnak nyilvánították, a tervek szerint pedig októberben tért volna vissza a forgatásra, de szeptemberben váratlanul kiújult Andy Whitfield rákja, ezért Liam McIntyre kapta meg szerepét.

Otthonában töltötte utolsó napjait

Tizennyolc hónap emberfeletti küzdelem után a halálos betegség végül felemésztette a wales-i színészt, aki utolsó napjait nem a kórházban, hanem otthonában, szerettei körében töltötte.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb színészhalottjai

Nézegess képeket!

Elolvasom

- Egy gyönyörű napfényes reggelen, családja körében, felesége karjaiban elveszítette 18 hónapja tartó, rákkal vívott csatáját szeretett fiatal harcosunk, Andy Whitfield - olvasható a nyilatkozatban, amit menedzsere tett közzé.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Andy Whitfieldet a filmszakmán és rajongóin kívül felesége, illetve két gyermeke gyászolja.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük