Csak 39 éves volt! Felesége karjai közt hunyt el a népszerű sorozatsztár

Rák vitte el

A Spartacus sorozat sztárját, Andy Whitfieldet otthonában érte a halál.

beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. szeptember 11-én, vasárnap Sydney-ben, 39 éves korában, hosszan tartó rákbetegség után elhunyt Andy Whitfield világhírű ausztrál színész, adta hírül az Associated Press.

A Spartacus - Vér és homok című sorozat sztárjánál 2010 márciusában egy rutinvizsgálat során diagnosztizálták az orvosok az úgynevezett non Hodking-limfómát, mely a vérrák csoportjába tartozik.

Elhalasztották a forgatást

Kezelése azonnal megkeződött Új-Zélandon, betegsége miatt pedig elhalasztották a népszerű történelmi sorozat második évadának forgatását, de a szakemberek bizakodóak voltak, mivel korai stádiumban fedezték fel nála a kórt.

A Starz csatorna mindenesetre Spartacus - Az aréna istenei címmel addig is leforgatta az előzményeket egy hat részes minisorozat keretén belül, amihez Whitfield csak a hangját kölcsönözte egy rövidke jelenetben.

A kemoterápia után két hónappal az orvosok gyógyultnak nyilvánították, a tervek szerint pedig októberben tért volna vissza a forgatásra, de szeptemberben váratlanul kiújult Andy Whitfield rákja, ezért Liam McIntyre kapta meg szerepét.

Otthonában töltötte utolsó napjait

Tizennyolc hónap emberfeletti küzdelem után a halálos betegség végül felemésztette a wales-i színészt, aki utolsó napjait nem a kórházban, hanem otthonában, szerettei körében töltötte.

- Egy gyönyörű napfényes reggelen, családja körében, felesége karjaiban elveszítette 18 hónapja tartó, rákkal vívott csatáját szeretett fiatal harcosunk, Andy Whitfield - olvasható a nyilatkozatban, amit menedzsere tett közzé.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Andy Whitfieldet a filmszakmán és rajongóin kívül felesége, illetve két gyermeke gyászolja.

Ezt is szeretjük