A pedofil botrányba keveredett András herceg nagyon kínos magyarázkodása - Tényleg nem látott semmit?
András herceg a pedofíliával vádolt Jeffrey Epstein közeli barátja volt.

andras-herceg-jeffrey-epstein-szexbotrany-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jeffrey Epstein amerikai milliárdos pedofilbotránya több híres embert is érintett, a legkínosabban azonban talán András herceget, Erzsébet királynő fiát. Epstein állítólag szexbarlangot üzemeltetett, ahol erotikus szolgáltatások nyújtására szinte rabszolgaként tartott fiatal nőket, kiskorúakat is. Emberkereskedelemmel és pedofíliával is vádolták.

Öngyilkos lett a milliárdos

Epsteint többször megvádolták kiskorúak molesztálásával, és azzal is, hogy pénzt fizetett különböző nőknek szexuális szolgáltatásokért cserébe. 2008-ban 18 hónapnyi börtönbüntetést kapott, melyet 13 hónap letöltése után felfüggesztettre enyhítettek. Akkor külön zárkában tölthette el ezt az időt befolyásos, talán szintén érintett barátainak hála.

2019 júniusában azonban újra robbant a botrány: Epsteint végül szövetségi szinten is megvádolták, és egykori áldozatai is a nyilvánosság elé léptek.

A mogul egyik állítólagos szexrabszolgája, Virginia Roberts öt évvel ezelőtt indított pert Jeffrey Epstein ellen, azonban egészen idáig egyetlen szó sem szivárgott ki a bírósági ügyről. Most is csupán Epstein halála előtt derült ki, alig néhány órával az öngyilkossága előtt hozták nyilvánosságra. Roberts állítása szerint csak 17 éves volt, amikor több alkalommal is szexre kényszerítette őt: befolyásos személyekkel, üzletemberekkel, politikai vezetőkkel, sőt, még András yorki herceggel is le kellett feküdnie. A rendőrség azóta is bizonyítékok után kutat, amivel igazolni lehetne a nő állítását.

A milliárdos augusztus 10-én holtan találták a manhattani börtöncellájában, ahol nagy valószínűség szerint önkezével vetett véget az életének, habár a boncolás sem adott pontos választ arra, hogy kizárható-e az idegenkezűség, főleg annak fényében, hogy szigorúan őrizték, és elvileg nem volt eszköze az öngyilkossághoz. Az összeesküvés elméletek hívei szerint túl sok befolyásos embernek lett volna nagyon kellemetlen, ha bíróságra kerül az ügy.

András herceg és a pedofil

A bulikról természetesen képek is készültek, sőt videófelvételek, az egyiken Donald Trumppal mustrálgatja Epstein a jelenlévő lányokat. Egy olyan felvétel  is kikerült, melyen maga András herceg látható, aki 2010 decemberében látogatott el Epstein villájába, és egy meglehetősen fiatal, csinos, alulöltözött lánnyal távozott. Valószínűleg nem ez volt az egyetlen eset, hogy igénybe vette a barátja által kínált lehetőségeket.

András herceggel 1999-ben ismerkedtek meg, de azonnal szoros barátság szövődött kettejük között. A milliárdos még abban az évben meginvitálta a herceget a Virgin-szigeteki magánbirtokára. 2000 júniusában Jeffrey Epstein már meghívást kapott a windsori kastélyba a yorki herceg 40. születésnapjára, de még 2010-ben, a szabadlábra helyezése után is találkoztak egymással.

A botrány kirobbanása után a Buckingham-palota meglehetősen érdekes közleményt adott ki.

- A yorki herceg felháborodva értesült Jeffrey Epstein tetteiről. Ő királyi fensége mélységesen elítéli az ilyesfajta cselekedeteket, és már a feltételezést is sértőnek tartja, hogy valaha is részt venne hasonló dologban, ösztönözne ilyesmit vagy félrenézne ilyen esetben. Az ellene felhozott vádak sértőek és megalapozatlanok. A herceg főként azt tartja felháborítónak, hogy azt feltételezik róla, hogy valaha kiskorúval került szexuális kapcsolatba, mely természetesen szintén nem igaz - állt a palota hivatalos közleményében.

Súlyos vádakkal kell szembenéznie András hercegnek.
Súlyos vádakkal kell szembenéznie András hercegnek.
Fotó: Eamonn M. McCormack / Getty Images Hungary

Sokan felháborodtak a közleményen, mert nélkülözött mindenféle együttérzést és magyarázatot, már a nyelvezete is kiborító volt sokaknak. A herceg újabb nyilatkozat kiadására kényszerült.

- Hogy eloszlassak minden kételyt, leszögezném, hogy habár csak ritkán, évente egyszer-kétszer találkoztunk Mr. Epsteinnel, sohasem láttam, tapasztaltam vagy gyanítottam olyasmit vele kapcsolatban, amiket róla állítanak, és amik a letartóztatásához és a vádemeléshez vezettek. Már korábban is említettem, hogy hiba volt meglátogatni a 2010-es szabadlábra helyezése után. Nagyon sajnálom a dolgot, tudnom kellett volna, hogy ő nem az az ember, akinek én megismertem, a történtek fényében - kezdte a vallomását.

- Az öngyilkossága sok kérdést hagy megválaszolatlanul, és sajnálom azokat, akik emiatt nem részesülnek egyfajta lezárásban. Ez mindenkinek nehéz időszak most, én magam sem tudom felfogni, vagy magyarázatot adni Mr. Epstein dolgaira. Azt viszont kijelenthetem, hogy soha, egyetlen ilyesfajta ügyében sem vettem részt, és nem támogatom ezt a magatartást - fejezte be a nyilatkozatát András herceg.

Az ügyben olyan hírességek neve is felmerült, mint Bill Clinton, Donald Trump, Kevin Spacey, Chris Tucker, Naomi Campbell, Ghislaine Maxwell, Emmy Tayler, a királyi család tagjai közül pedig Diana hercegnő testvére, Charles Spencer, Sarah Ferguson és természetesen András herceg keveredtek gyanúba.

A dolog valóban szörnyen kínos a családra nézve. Mivel több bizonyíték is utalt arra, hogy András herceg nemcsak tudott Epstein szexbarlangjáról, hanem aktív résztvevője is volt a szeánszainak, a kategorikus tagadás itt nem segít, és ezúttal a címe sem védi majd meg Eugénia és Beatrice hercegnő édesapját, ha bebizonyosodik, hogy valóban több esetben is szexuális szolgáltatásokat vett igénybe Epstein házában.

Erzsébet királynő ennek ellenére kiállt a fia mellett, ugyanis a legutolsó megjelenésén egyenesen András herceg mellett foglalt helyet, hogy jelezze, édesanyaként és a királyi család vezetőjeként nem hisz az ellene felhozott vádaknak, és ártatlannak tartja a gyermekét.

A sztárvilág legdurvább szexbotrányai

Szeretők, prostituáltak, szexvideók - nézd meg, mikkel buktak le ezek a hírességek!

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük