Halálra éheztette magát az anorexiás Ana Carolina Reston
A brazil modell étkezési zavarral küzdött, és 21 éves korában 40 kilósan halt bele az önsanyargatásba.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 21 éves Ana Carolina Reston tavaly novemberben belehalt a koplalásba, belépve ezzel az anorexia áldozatai sorába. Halála előtt hetek óta paradicsomon és almán élt - úgymond a karrierje érdekében -, az önsanyargatás következtében végül már csak negyven kilót nyomott 174 centijéhez képest.


A sors fintora, hogy a szomorú eset az egyik legnagyobb divathét után következett be, amikor a rendezvény vezetője ezt nyilatkozta:

- Úgy döntöttünk, hogy a modellek, akiknek követendő példaként kell szolgálniuk, nem lehetnek parádézó csontvázak.

A hiányos felvilágosítás az oka mindennek

Jóval többen osztják Didier Grumbach - a Francia Divat Szövetségének elnöke - véleményét. Grumbach kifejtette, hogy az efféle tragédiák oka nem a rossz szabályozásban, hanem a gyér felvilágosításban keresendő, majd hozzátette:

- Nem lehet a divat szintjén és területén dramatizálni olyasmit, ami világméretű egészségügyi probléma. Már a hatvanas évek óta számos körülmény ösztönzi a fiatal lányokat fogyásra.

Ana Carolina gyerekkorát vidéken töltötte. 13 évesen fedezték fel egy szépségversenyen, ahol le is csapott rá a szakma - útja pedig egyenesen a Ford, az Elite és a L'Equipe ügynökségekhez vezetett. Bár eleinte szórakozásból modellkedett, miután családját mindenétől megfosztotta egy rablóbanda, a gyerekeknek is dolgozniuk kellett.

Így történt, hogy Ana Carolina végül befutott modell lett Európában, Japánban és Mexikóban. Igaz, ennek súlyos ára volt, ami növekedési hormonok szedésében, gyógyszerfüggőségben, koplalásban, valamint az önsanyargatás más módjaiban nyilvánult meg. Legutóbb már Armani is hazaküldte a fotózásáról, mondván, hogy túl sovány - ám sajnos késő volt. A modellel végül máj- és légzési elégtelenség végzett.
Ezt is szeretjük