A Playboyban pózolt a transzszexuális Amanda Lepore

A híresség eredetileg fiúnak született, most azonban szétműtött női testét tette közszemlére a magazinban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azzal semmi baj sincsen, hogyha valaki férfinak született eredetileg, és időközben esetleg rádöbben, hogy inkább egy nő testében érezné jól magát.


A nem-átalakító műtéteket pontosan erre a célra dolgozták ki az orvosok a 20. század folyamán, arra azonban nincsen mentség, amit Amanda Lepore művelt magával.

Amanda az egyik legismertebb transzszexuális sztár, aki a New York-i éjszakai élet és nightclubok népszerű és felejthetetlen alakja. Eredetileg Armandként látta meg a napvilágot, azt azonban, hogy melyik évben, következetesen titkolja a sajtó elől.

Egyes meg nem erősített források szerint 1967-ben született, tehát még csak 40 éves múlt, de mi azon sem lepődnénk meg, hogyha kiderülne, esetleg már az ötödik X-be lépett.

Tucatnyi műtét árán csináltak belőle nőt

11 éves korában érezte először azt, hogy egy nem-átalakító műtét révén saját testét szívesen lecserélné egy női testre, az álma azonban csak évekkel később vált valóra. Így született meg Amanda, akit augusztusban az amerikai Playboy olvasói is megcsodálhattak egy meztelen fotósorozat keretein belül.

Érdemes felsorolni, hogy pontosan milyen sebészeti beavatkozásokon esett át az egykor hímnemű híresség. Első lépésként eltávolították a heréit és péniszét, melleibe pedig háromszor ültettek implantátumokat.

Ezek után megműtötték az orrát, felvarrták a szemhéját, a homlokát és arcát, és lejjebb hozták a hajvonalát. A homlokcsontját és a szemöldökét is csökkentették, és szilikont injekcióztak a csípőjébe, a fenekébe és az ajkaiba. De nem szabad megfeledkezünk a bordákról sem, amelyeket előbb eltörtek, aztán beljebb toltak, hogy a dereka is nőies legyen.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Persze a fenti lista csak becslés volt, azt, hogy mely beavatkozást pontosan hányszor is végeztek el rajta, pontosan nem lehet tudni, mindenesetre valahogy így jött létre a világ egyik legbizarrabb plasztikai teste.

Ezt is szeretjük