Friss! Rövid betegség után elhunyt a hercegnő! Családja körében érte a halál
Alba hercegnője 88 éves volt, tüdőgyulladás vitte el.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2014. november 20-án, életének 88. életévében elhunyt Alba hercegnője, adta hírül a Reuters. Európa egyik leggazdagabb és legtöbb nemesi címmel bíró arisztokratája tüdőgyulladásba halt bele, utolsó óráiban a családtagjai is vele voltak sevillai kastélyában. A hercegnőt vasárnap vitték kórházba, kedden pedig hazaengedték, úgy tűnt, javult az állapota.

Első férjével
Harmadik férjével

Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y Silva még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült a nemesi címei számát illetően, egyebek közt 22-szeres bárónő és 24-szeres márkinő is.

Imádott élni

Az excentrikus életet élő és senkire nem hallgató nemesi hölgy az utóbbi években elrontott plasztikái és botrányos házassága révén került a címlapokra, miután 2011-ben hozzáment egy nála 25 évvel fiatalabb spanyol köztisztviselőhöz.

Vagyonát a becslések valahol 600 millió és 3,5 milliárd euró közé teszik, számos kastély és műalkotás tulajdonosa volt.

- Nem szeretek a pénzről beszélni. Sok embert csak zavarba hoz a készpénz, nálam sohasem volt sok - árulta el az önéletrajzi kötetében.

Az 1926-ban Madridban született hercegnő gyerekkorának nagy részét Londonban töltötte, ahol az apja brit nagykövetként dolgozott, így a kislány olyan illusztris személyekkel vacsorázhatott, mint Winston Churchill.

Háromszor ment férjhez

Először 21 évesen állt oltár elé, és mondta ki az igent egy arisztokratának, Luis Martinez de Irujónak, hat gyermekük született. Másodszor egy kiugrott katolikus paphoz, Jesus Aguirre Ortiz de Zaratéhoz ment hozzá, hat évvel első férje halála után. A férfi 2001-ben elhalálozott, a hercegnő pedig viszonyt kezdett a 25 évvel fiatalabb köztisztviselővel, Alfonzo Diezzel, amit a legtöbben, köztük a családja is, felháborodva fogadtak.

Kamilla, Károly herceg felesége és Alba hercegnő, egy spanyol táncesten

Mielőtt 2011-ben harmadszor is férjhez ment, vagyonának egy részét szétosztotta a rokonok között, így vesztegetve meg őket, hogy ne akadályozzák meg az esküvőt.

- Imádunk együtt lenni. A feleségem mindig azt kérdi: "Mit csináljunk legközelebb?". Egyszerűen megállíthatatlan. Gyakran olyan érzésem van, mintha én lennék az idősebb kettőnk közül - mondta róla férje a Vanity Fair magazinnak, nem sokkal az esküvőjük előtt.

Katalin hercegnő a jótékonysági esten

Nézd meg, miben volt szerda este a britek kedvenc hercegnője.

Ezt is szeretjük