Ez volt Alain Delon karrierjének legdurvább botránya - Máig nem derült fény az igazságra
Alain Delon egykori testőrét valaki meggyilkolta, ez indította el a lavinát.

alain-delon-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1968. október 1-jén egy szeméttelepen találták meg Stevan Marković holttestét a Párizstól nem messze található Élancourt nevű faluban. A 31 éves szerb férfi nem más, mint Alain Delon testőre volt, Marković testvére, Aleksandar pedig azonnal hadjáratot indított a francia színész és barátai ellen.

Stevan Marković ugyanis korábban egy levelet küldött testvérének, amiben ezt írta: "Ha engem megölnek, akkor száz százalék, hogy Alain Delon és keresztapja, Francois Marcantoni keze lesz a dologban." A rendőrség azonnal kihallgatta a színészt és a korzikai gengsztert, utóbbit pedig meg is vádolták a gyilkosság elkövetésével, de a további kihallgatások után végül őt is szabadon engedték.

A botrányos ügy időközben továbbgyűrűzött, hiszen kiderült, hogy Stevan Marković megszállott szerencsejátékos volt, aki azért rendezett exkluzív partikat különféle befolyásos embereknek, hogy később megzsarolhassa őket a hálószobában és a lakás más pontjain titokban készített kompromittáló fényképekkel. 

A szóbeszéd szerint Georges Pompidou francia miniszterelnök feleségéről készült fotók is a birtokában voltak, ami kifejezetten aggasztotta a feltörekvő politikust, hiszen ekkoriban gőzerővel készült arra, hogy ő legyen Franciaország köztársasági elnöke - a tisztséget pedig 1969-ben meg is szerezte.

Georges Pompidou
Georges Pompidou

A feltételezések szerint sok embernek érdekében állhatott, hogy Stevan Markovićot eltegye láb alól, a legtöbben mégis arra gyanakodtak, hogy Georges Pompidou rendelte el a megölését. A rendőrségnek azóta sem sikerült megoldania ezt a gyilkossági ügyet, melynek kapcsán végül senkit sem fogtak és ítéltek el.

Ezt is szeretjük