Szépségkirálynőből lett híres indiai színésznő: így fest most a 47 éves Aishwarya Rai
Aishwarya Rai egy kislányt nevel.

aishwarya-rai-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aishwarya Rait a világ legszebb színésznői közé sorolják, hazánkban olyan filmekből ismerhetik, mint a Már másé a szívem, a Mátkaság és legényélet, a Fűszerek hercegnője, Az utolsó légió vagy A rózsaszín párduc második része.

Napjainkban is aktívan dolgozik, bár a filmjeinek zöme bollywoodi produkció, amelyekből nem mind jut el az európai piacra. Legutóbbi alkotása, amit magyarul is leszinkronizáltak, a 2010-es Kívánság volt. Az igézően kék szemű sztár 2020 novemberében ünnepelte 47. születésnapját.

Aishwarya Rai így megváltozott

Ahogy sok híresség, így Aishwarya is aktív az Instagramon, ezen a képen édesanyjával és kilencéves kislányával, Aaradhyával pózolt. Csodásan fest a színésznő még mindig, ezzel pedig rajongói is egyetértenek: "úristen, te vagy a leggyönyörűbb nő ezen a bolygón", "hihetetlen, milyen szépséggel rendelkezel" - csak néhány dicsérő komment, amiket a követői írtak a fotói alá.

Aishwarya Rai eleinte a gyógyszeriparban akarta bontogatni a szárnyait, majd építésznek tanult, végül otthagyta az iskolát, hogy modellként érvényesüljön. 1991-ben megnyert egy nemzetközi modellversenyt, aminek köszönhetően a Vogue amerikai verziója is leközölte a képeit, ami nagy szónak számított egy indiai lány számára. 1993-ban a Pepsi reklámjában szerepelt, ezzel egyre többen ismerték meg hazájában. 1994-ben indult a Miss India szépségversenyen, ahol második lett, a Miss World szépségversenyt viszont megnyerte, abban az évben Dél-Afrikában tartották meg a rendezvényt. Ekkor még nagyon fiatal volt, csupán 21 éves. 1997-ben kapta meg élete első szerepét az Iruvar című filmben. Karrierje során nemcsak Bollywoodban, hanem Hollywoodban is foglalkoztatták.

Aishwarya Rai 1994-ben.
Aishwarya Rai 1994-ben.
Fotó: Patrick Durand / Getty Images Hungary

Egy korábbi interjújában, amiből a The Statesman idézett, elmondta, hogy a szépségverseny nem változtatott sokat a személyiségén, ellenben a karrierjére nagy hatással volt.

- Valószínűleg azután, hogy megnyertem a Miss World versenyt, az emberek figyelmesebben meghallgattak, sokkal komolyabban vettek, mint előtte. Felelősségteljesebbé váltam a nyilvános eseményeken, emellett akkoriban az összes médiafelületen ott voltam. Megadatott nekem, hogy a legjobb rendezőkkel dolgozhassak, hála istennek, sosem szenvedtem hiányt, ha munkáról volt szó.  Manapság is nagyon jó rendezőkkel dolgozom - mesélte.

Hazájában több díjjal is jutalmazták, kétszer is őt választották meg a legjobb színésznőnek a Filmfare Awards gálán. Ami a magánéletét illeti, Abhishek Bachchan bollywoodi színész a férje, a férfival 2007-ben házasodtak össze, egy lányuk született, Aaradhya 2011 novemberében jött a világra.

Victoria Principal fiatalkori képei

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen dögös fotók készültek a Dallas Pamelájáról régen.

Ezt is szeretjük