AIDS-es gigasztárok utolsó fotói

Szívfacsaró képek

Íme, a rémisztő betegség 3 leghíresebb áldozata, amint legyengült állapotban farkasszemet néz a halállal.

Rock Hudson

Rock Hudson az ötvenes évekbeli Hollywood egyik legvonzóbb pasija volt, aki simán felvette a versenyt az olyan jóképű nőfalókkal, mint Marlon Brando vagy James Dean. Az amerikai színész szinte minden műfajban kipróbálta tehetségét, láthattuk westernben, háborús moziban, drámában és komédiában is. Emlékezetes alakításai mellett azonban AIDS-betegségével is beírta magát az emberiség történelmébe.


Ő volt ugyanis az első híresség, aki a nyilvánosság előtt felfedte – az akkor még szinte teljességgel ismeretlen – betegségét.

A sármos sztár 1984 nyarán fertőződött meg, a kór pedig fájdalmasan gyorsan, egy év leforgása alatt felemésztette szervezetét. A halála előtt készült utolsó fotókon Hudson már csak megtört árnyéka egykori önmagának, arcának szívfacsaró látványa szó szerint összehasonlíthatatlan fiatalkori képmásával.

Élete egyik utolsó nyilvános szereplését legjobb barátja, Doris Day beszélgetős műsorában láthatták a nézők, akiket akkoriban sokkolt a sztár félelmetesen megváltozott megjelenése, illetve a tény, hogy már alig tudott beszélni. Hudson példaértékű magatartással nézett szembe a betegséggel, nem véletlenül mondták azt róla 59 éves korában bekövetkezett halála után, hogy ő adott arcot az AIDS-nek.

Anthony Perkins

A Psycho felejthetetlen sorozatgyilkosának megtestesítője 1992. szeptember 12-én, hatvan éves korában hunyt el AIDS-ben.

Hitchcock tökéletes érzékkel választotta ki Perkinst Norman Bates szerepére, aki képes volt elhitetni a nézőkkel, hogy megnyerő külseje és lehengerlő mosolya mögött micsoda szörnyeteg lapul. A róla készült utolsó fotók egyikén már alig lehet ráismerni az egykor jóképű színészre.


Perkins 1973-ban vette feleségül Berry Berenson fényképészt, akivel egészen a haláláig boldog házasságban élt együtt. A kétgyermekes amerikai színész élete során nem titkolta el biszexualitását, AIDS-betegségének híre mégis meglepte a világot. A fiatal Perkins olyan híres férfiak szeretője volt, mint a színész Tab Hunter vagy a táncos Rudolf Nurejev, ám saját bevallása szerint a harmincas éveinek vége felé felhagyott a pasizással. Élete első nője, Victoria Principal ugyanis olyan elemi erejű hatással volt rá, hogy az első együtt töltött éjszaka örökre megváltoztatta.

Freddie Mercury

A Queen együttes legendás frontembere a legismertebb sztárok közé tartozik, akiknek halálát a HIV-fertőzés szövődményei okozták. Az énekes egykori élettársa, Jim Hutton állítása szerint Mercury 1987 tavaszán kaphatta el a vírust, amit aztán egészen a haláláig titokban tartott a közvélemény előtt. Gyanús volt azonban az egykor kirobbanó lendülettel rendelkező Mercury egyre soványabb és törékenyebb megjelenése, de sokaknak szemet szúrt az is, hogy a nyolcvanas évek második felében a Queen teljesen felhagyott a koncertezéssel.


Nem véletlen tehát, hogy állandóan vadásztak a lesifotósok a betegeskedő Mercury-ra, aki 1991 őszén tett megrendítő hivatalos bejelentést, amiben arról tájékoztatta a világot, hogy AIDS-es.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Az egyik paparazzónak sikerült lekapnia a halála előtt a súlyos beteg zenészt, a szomorú képet látva pedig még az is csodának tűnik, hogy vajon miféleképpen sikerült addig eltitkolnia azt, hogy HIV-pozitív. Mercury másnap, 1991. november 24-én hunyt el, halála pedig a mai napig a sztárvilág és az AIDS történetének egyik legfájóbb eseményének számít.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük