Az 5 legszexibb rosszfiú
Romlottak, de észbontóak!
Egy rút vagy apró színész is lehet ellenállhatatlan, ha tehetsége démoni kisugárzással párosul. Íme, a mi kedvenceink, akiket imádunk gyűlölni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valljuk be, azért a férfiszínészek számára a filmipar sokkal több lehetőséget rejteget. A nők ugyanis, akár pozitív, akár negatív karaktert testesítenek meg, valamiféleképpen mégis besorolhatók a „jó nő” kategóriába.


Már csak azért is így van ez, mert az ördögien gonosz női alakok általában éppen a vonzerejüket használják eszközként.

A férfiak viszont nem elsősorban külsejük révén lesznek ellenállhatatlanok, hanem, mert rendkívüli magabiztosságot és erőt sugároznak, ami olyan elsöprő erejű, hogy a nő - szó szerint - hanyatt dől.

A következő összeállítás fényes bizonyítékul szolgál arra, hogy sok hölgy nem kigyúrt karokra, kockás hasra és az atlétatermetre vágyik, hanem a megközelíthetetlenségében szexi maszkulin dögre – legalábbis a filmvásznon bizonyosan.

Juli és Javier

Az az igazság, nekem nem jönnek be a kacér jófiúk. A férfi legyen bizsergető és igazi férfi. Nos, Javiernek elég egy félmosolyt megeresztenie, és nekem már remegnek a térdeim. Mit is mondhatnék még, irigylem a barátnőjét, Penélope Cruz-t! Először nem is a filmvásznon, csak egy filmes portálon figyeltem fel Javier tüzes tekintetére.

Azóta pedig mindig felfedezem, ha újranézek egy filmet, hogy jé, tényleg ő volt az a jó pasi a filmben. Így voltam a Goya szellemei című mozival is, ahol egy nem éppen szentéletű papot alakított.

Még az sem ábrándított ki belőle, hogy a Nem vénnek való vidék kedvéért iszonyatos, lenyalt bilifrizurát varázsoltak a fejére.

Az 1969-ben a Kanári-szigeteken született Javier Bardem húszévesen kapta első nagyobb szerepét. Az európai hírnevet az 1992-es spanyol film, a Sonka, sonka hozta el számára Penélope Cruz oldalán, melyért több spanyol színészi díjat is bezsebelt. Nemzetközileg akkor figyeltek fel a tehetséges ifjúra, amikor élete első angol nyelvű szerepét eljátszotta a Mielőtt leszáll az éj című alkotásban. Alakításairól azóta is szuperlatívuszokban beszél a szakma, legutóbb a Nem vénnek való vidék gyilkosának megformálásáért kapott Oscart 2007-ben.

Ági és Vincent

A mondás szerint a férfinak csak egy fokkal kell szebbnek lennie az ördögnél. Nos, azt hiszem, Vincent Cassel csak egy fél fokkal szebb, de ami a vonásaiból hiányzik, azt a természet erotikus kisugárzásban pótolta. Hideg, kék szeme kemény, kifejező és nagyon szexi.

Imádtam, mint az Ocean’s Twelve sármosan elegáns tolvaja, és gondolom, nem lehet véletlen, hogy a valóságban elcsavarta a világ egyik legszebb nőjének, Monica Belluccinak a fejét, aki immáron hét éve a felesége.

Az is tetszik benne, hogy hollywoodi kirándulásai után mindig visszatér Franciaországba, és filmjei nagy részét hazai pályán forgatja.

A hamarosan 42 éves Vincent Cassel az 1995-ös Gyűlölet című fekete-fehér francia drámával került reflektorfénybe. Ezután számtalan különféle műfajú moziban – Bíbor folyók, Visszafordíthatatlan, Shrek-szinkron, Ocean’s trilógia második és harmadik része - mutatta meg, hogy van benne spiritusz. Monica Bellucci színésznővel 1999-ben kötött házasságot, és együtt nevelik közös, négyéves kislányukat.

Melinda és Al

A filmtörténet legszexibb rosszfiúja számomra Al Pacino. Bár az idő vasfoga már kezdi kikezdeni ábrázatát, a Keresztapában még elképesztően szexi fiatal maffiózóként jelenik meg az ifjú Corleone szerepében.

Al Pacino a megszállottságig képes belehelyezkedni sátáni alakok bőrébe, úgy, hogy ne csak félelmetesek, de egyben pokolian vonzóak is legyenek a maffiózók. A tomboló düh az idő múlásával kissé alábbhagyott a színész lelkében, de ez még nem jelenti, hogy elpártolt volna a sötét oldaltól - a Fedőneve: Donnie Brasco-ban bemutatja egy gengszterélet útjának lassú leáldozását.

A régi temperamentum már a múlté, figurája sokkal inkább szánalomra méltó, mint félelmetes, de ennek ellenére mégiscsak Al Pacino marad az, aki úgy tudott alászállni az alvilágba, hogy ha nem is emberi, de elképesztően vonzó maradt.

A 68 éves Al Pacino igazi legendává nőtte ki magát a hollywoodi filmgyártásban, aki bár számos karaktert megtestesített a vásznon, mégis maffiózószerepeivel írta be magát a halhatatlanok közé. Ironikus módon mégsem ezekért, hanem az 1992-es Egy asszony illata című dráma vak katonatisztjének remek megformálásáért kapott Oscar-díjat.
Bár több gyermeke is született az idők során, sosem nősült meg.

Pálma és Casey

Legszexibb rosszfiú? Erre a kérdésre csakis egyetlen névvel válaszolhatok: Casey Affleck. A híres bátyó, Ben Affleck talán el is bújhat öcsikéje mögött, hiszen Casey nemcsak egyre népszerűbb színész, hanem egyre jobb is. A Hideg nyomon című alkotásban láttam először, és bár a film feledhető – érdekes adalék, hogy a rendező, az egyik forgatókönyvíró és a producer is Ben volt -, Casey tehetsége nem vitás.

Amivel pedig egészen levett a lábamról, az a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford című remekműben nyújtott alakítása volt. Robert Fordként egyszerre volt gerinctelen, nyápic alak, nagyravágyó és rosszfiú, és egyben az egyik legvonzóbb karakter – még úgy is, hogy az általam színészként nagyra tartott Brad Pitt oldalán játszott. Ha Jesse James legendája nem is kelti fel az ember érdeklődését, Casey miatt érdemes legalább egyszer megnézni a filmet.

Bár a 33 éves Casey Affleck három évvel fiatalabb Ben Afflecknél, mintha mégis több tehetség szorult volna belé, mint sármőr bátyjába. 1995 óta szerepel filmekben, de csak az utóbbi időkben tett szert népszerűségre, főként a 2007-es western, a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford kapcsán. Alakításáért mind Oscar-, mind Arany Glóbusz díjra jelölték.
A fiatalember 2006 óta házas, két fiának anyja és egyben hites felesége Summer Phoenix, aki Joaquin Phoenix és a tragikusan elhunyt River Phoenix húga.

Gabi és Joaquin

Sokat gondolkodtam azon, kit is emeljek ki kedvenc rosszfiúim közül, merthogy általában én is ezt a szerepkört szeretem, pedig ki tudja, lehet, hogy laza gonoszt könnyebb alakítani, mint igazán belevaló jófiút.

Nos, mindenesetre, bár számbavettem kedvenc sorozataim ügyeletes negatív hőseit, végül Joaquin Phoenix mellett tettem le a voksom. A fiatal színészt igazából nem sok filmben volt alkalmam megcsodálni, ám amit a Gladiátorban alakított, arra alig találok szavakat.

Az az erő, az a kíméletlenség és hidegség, ahogy a rettegett Commodus császárt alakította, egyszerre volt borzongatóan szexis és gyűlölnivaló, gyönyörű és undorító. Erőteljes szerepformálásával méltó társává nőtt Russell Crowe gladiátorának, így a mozi, fiús tartalma ellenére, valószínűleg sok hölgy kedvencévé is vált.

És amiért mégjobban belopta magát a szívembe, az a 2002-es Jelek. Ebben olyannyira meggyőzően játszotta Mel Gibson karakterének földönkívüliektől tartó öccsét, hogy egy percre sem jutott eszembe Commodus-i arca.

A már emlegetett Joaquin Phoenix Puerto Ricóban született 1974-ben. Bár testvérei mind beszédes neveket kaptak - River - folyó, Rain - eső, Liberty - szabadság, Summer - nyár -, őt valami okból kifolyólag normális névvel látták el szülei, ezért ő maga kezdte el magát Leafnek, vagyis levélnek hívni, és csak 15 évesen tért vissza a Joaquinhoz.
Kisebb-nagyobb szerepek után a Gladiátorban mutathatta meg, mit tud, ahol a gonosz Commodus megformálásáért Oscarra is jelölték, majd 2005-ben ismét esélyes volt az arany szobrocskára, amiért a Nyughatatlan című életrajzi drámában olyan hitelesen hozta Johnny Cash figuráját.
Ezt is szeretjük