Az 5 legszebb leszbi- és meleg jelenet
18+! Videókkal!
A filmesek szívesen tesznek kissé meredek jeleneteket a filmekbe. Olykor nem is a hagyományos felállásban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
Bár az álomgyárban a homoszexualitás finom sejtetése – gondoljunk csak Greta Garbo Krisztina királynőjére – még elment, azonos neműek közötti csók, ne adj’ Isten szexjelenet ábrázolása tilos volt, különösen a cenzúrával agyonnyomott évtizedekben.
 
 
Az azóta eltelt időben ledőlt sok tabu, így volt miből válogatni listánkhoz!

5. Charlize Theron és Penelope Cruz – Nézz az égre!

Ha egy rendezőnek sikerül összegabalyítani a dél-afrikai és a spanyol szépséget, annyira már nem lőhet mellé – méghozzá John Duigannek pont ezt sikerült elérnie az 1930-as években játszódó filmben.

 
 
 
 
 

A hírhedten hedonista Gilda Besse – őt játssza Theron – a spanyol menekültet játszó Cruzzal kerül egészen közeli kapcsolatba – a csodaszépen filmezett jelenet pedig bőven jó a lista 5. helyére!

Theronnak nem ez az egyetlen leszbikus szerepe: 2003-ban Oscar-díjat kapott a sorozatgyilkos Aileen Carol Wuornos megformálásáért – egy jelenettel még ebből a filmből is találkozunk!

4. Catherine Deneuve, Susan Sarandon – Az éhség

Lehet, hogy 1983-as megjelenésekor förtelmes kritikákat kapott Susan Sarandon, Catherine Deneuve és David Bowie filmje, de később a goth szubkultúra kultfilmje lett.

Pedig annak idején a vélemények finoman fogalmazva is lesújtóak voltak:
- Egy egész elképesztően rossz vámpírfilm – írta a Pulitzer-díjas kritikus, Roger Ebert.

 
 
 
 

A rendező Tony Scottot főleg azért kritizálták, mert szinte kizárólag a látványelemekre épített. Nos, ebben az esetben nekünk ez nem hátrány: Sarandon és Deneuve forró szexjelenete ugyanis pont ezért került a 4. helyre!

3. Charlize Theron, Cristina Ricci – A rém

Az ígéret szép szó, így másodszor is itt a lehetőség megnézni Charlize Theront, ezúttal másik partnerrel, és tényleg rémisztően átalakulva!

A valós történeten alapuló filmben a szerep kedvéért döbbenetesen megváltozó Theron egy hétszeres gyilkos leszbikus prostituáltat játszik, aki egy jóval fiatalabb lánnyal kezdett kapcsolatba – miközben sorra ölte a férfiakat.

 
 
 

Mind a film, mind a két színésznő alakítása remek kritikákat kapott, nem véletlenül hálálkodott Oscar-köszönő beszédében a dél-afrikai filmsztár Riccinek.

- Ez a film nem csak a gyilkosságokról szól, sőt, szerintem elsősorban egy szerelmi történet. Nem vagyok biztos benne, hogy Aileen leszbikus volt – szerintem annyira ki volt éhezve a szeretetre, hogy bárkibe beleesett, aki ezt megadta neki, legyen az férfi vagy nő – mondta szerepéről.

2. Jake Gyllenhaal, Heath Ledger – Túl a barátságon

Hogy bizonyos fokig még mindig tabu a melegszerelem bemutatása, arra jó példa a zseniális Túl a barátságon fogadtatása: Utahban több mozi visszautasította a film bemutatását, az ultrakonzervatív csoportok meg valóságos pergőtüzet indítottak Ang Lee alkotása ellen.

 
 

A közönség nagy része és a kritikusok ezzel szemben imádták: a film három Oscart kapott nyolc jelölésből, ráadásul egy szavazáson minden idők második legromantikusabb jelenetének szavazták meg Gyllenhaal és az idén tragikus körülmények között elhunyt Ledger csókját – nos, mindenki döntsön maga a klip megnézése után!

1. Gina Gershon, Jennifer Tilly – Fülledtség

A Wachowski-testvérek filmje meglehetősen vegyes kritikákat kapott, de két dolgot mindenki dicsért: a leszbikus kapcsolat élethű bemutatását és az elsöprő erejű, mégis ízléses szexjeleneteket.

 

A készítők biztosra akartak menni: még külön koreográfust is találtak az erotikus jelenetekhez, a szextanácsadó Susie Bright személyében, aki aztán – mint a videóból is lemérhető – igen jól felkészítette a két színésznőt.

Érdekesség, hogy a rendezők alig találtak színésznőt Hollywoodban, aki elvállalta volna a női főszereplők szerepét, pont a kemény szexjelenetek miatt. Gershon és Tilly végül elvállalták, és az eredmény lenyűgöző!

OLVASD EL EZT IS!

susan ward lead
  • nicolas cage
  • denise richards

Szex hármasban (+18!)

Ezt is szeretjük