5 durván leépült és ronccsá züllött sztár

Alkoholizmus, drogfüggőség, kóros plasztikáztatás, anorexia - egykor népszerű sztárok, akik mára testileg-lelkileg tönkrementek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem is olyan régen még a közönség dédelgetett kedvencei voltak, manapság azonban már rájuk sem lehet ismerni. A siker és a hírnév könnyen kihúzza a talajt a sztárok lába alól.

Az alábbi hírességek hosszú ideje folytatnak egyre reménytelenebbnek tűnő küzdelmet súlyos lelki problémákkal, szenvedélybetegségekkel, testképzavarral. Vajon sikerül-e valaha összeszedniük magukat, vagy a teljes összeomlás és leépülés vár rájuk?

Kathleen Turner

A püffedt arcú, döbbenetesen elhízott asszonyban ma már csak legelszántabb rajongói ismerik fel a nyolcvanas évek körülrajongott szépségét. Az 56 esztendős amerikai színésznő életét hosszú évekig súlyos betegség keserítette meg, és a mai napig küzd az alkoholizmussal. A dögös szőke sztár filmes karrierje a hetvenes években kezdődött egy sorozatbeli szerepléssel, ám a nagy áttörésre 1981-ig várnia kellett.

Ekkor kapta meg A test melege című erotikus thrillerben a csábító Matty Walker szerepét, ami egy csapásra a hollywoodi szexszimbólumok sorába emelte. Buja alakítása olyan magával ragadó volt, hogy 1995-ben az Empire magazin beválasztotta a világ száz legszexisebb filmsztárja közé. Ezután olyan népszerű kalandfilmekben játszott, mint A smaragd románca vagy A Nílus gyöngye, sőt, Oscar-díjra is jelölték az Előre a múltba című zenés vígjáték főszerepéért. Felfelé ívelő karrierjét azonban a kilencvenes évek elején súlyos betegség törte derékba.

Krónikus ízületi gyulladása elviselhetetlen fájdalommal járt, és Kathleen saját bevallása szerint emiatt kezdett el inni. Később több interjúban is azt nyilatkozta, kevésbé bánta, ha iszákosnak tartották, mint azt, ha betegnek, hiszen beteg színészeket nem foglalkoztat az álomgyár.

A testi-lelki megpróbáltatások és az alkoholizmus házasságát is kikezdték, férjével, Jay Weiss-szel 2007-ben, 23 év után végleg elváltak útjaik. Bár Kathleen a kilencvenes évek végén felépült betegségéből, a mozgáshiány és az ital örökre nyomot hagyott egykor irigyelt szépségén. A hajdani szexszimbólum döbbenetesen meghízott, arca pedig felpuffadt, és egészen eltorzult. 2002-ben részt vett egy elvonókúrán, ám szemmel láthatóan még nem sikerült végleg leszámolnia az alkohollal.

Leif Garrett

A hetvenes évek népszerű popsztárja egy újabb szomorú példa arra, hogy a túl fiatalon megízlelt hírnév bizony komoly veszedelmekkel járhat. A 48 esztendős híresség már öt évesen belecsöppent a show-bizniszbe, kezdetben sorozatokban játszott, majd énekesként tört a slágerlisták élére.

Legnagyobb sikerét 1979-ben aratta az I was made for dancing című dallal. A hosszú, hullámos hajú, ábrándos tekintetű fiú ekkoriban az ifjúsági magazinok és a tinilányok kedvence volt, ám sikerei nem bizonyultak hosszú életűnek. A megtévesztően jófiús külső dacára a tinisztár már ekkor igazi bajkeverő volt.

Három nappal a 18. születésnapja előtt részegen karambolozott, a baleset következtében pedig vele utazó legjobb barátja, Roland Winkler egész életére megnyomorodott. Ahogy karrierje hanyatlani kezdett, Leif még jobban belevetette magát a züllésbe, és igen hamar rászokott a kábítószerekre. Többször összeütközésbe került a törvénnyel emiatt.

Legutóbb február 2-án, amikor a rendőrök egy Los Angeles-i metróaluljáróban tartóztatták le a szemmel láthatóan elvonási tünetektől szenvedő egykori tinibálványt, zsebében egy adag heroinnal. A sokkoló rendőrségi felvételeken jól látszik, hogy a botrányhős mára teljesen leépült. Megviselt, sebhelyes arcáról, zavaros, beesett szemeiről és csavargókat idéző megjelenéséről kiált, hogy sürgős segítségre szorul.

Allegra Versace

A néhai Gianni Versace bizonyára nagyon aggódna, ha látná csontsoványra fogyott, kedvenc unokahúgát. Az egykor bájos lány még csak 23 éves, de kísértetiesen beesett arca miatt jóval öregebbnek tűnik koránál. Anyja, a harcsaszájú Donatella Versace sokáig titkolta lánya betegségét, ám 2007-ben beismerte, hogy Allegra hosszú ideje anorexiával küzd. Nem csoda, hogy a Versace-birodalom ifjú örökösnőjének komoly testképzavara van, hiszen egész életében pálcikavékony modellek vették körül.

És mániákusan plasztikáztató mamájától sem tanulhatta meg, hogyan fogadja el önmagát. Mindenesetre elszántan próbálkozik a gyógyulással, ám egyelőre úgy tűnik, még a legjobb orvosok sem képesek tartós eredményeket elérni. Hiába 700 millió dolláros vagyona és a Versace-ház 50%-os tulajdonjoga, Allegra egyáltalán nem tűnik sem boldognak, sem egészségesnek. Bordái csaknem keresztülszúrják bőrét, teste egészen eltorzult a koplalástól, feje pedig óriásinak tűnik összetöpörödött, csontsovány termetéhez viszonyítva.

Edward Furlong

A 32 esztendős színész a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb tinisztárja volt, ám a hirtelen jött hírnévvel ő sem tudott mit kezdeni. Első nagy sikerét a Terminátor 2-ben, Sarah Connor fiának szerepében érte el, ezután pedig olyan filmekben bizonyította tehetségét, mint A gyanú árnyékában vagy az Amerikai história X. Persze, ahogy lenni szokott, a hollywoodi életmód könnyen megszédítette a fiatal fiút.

Hamar beleszokott a vad partizásba, ráadásul a nőket sem vetette meg. Még a Terminátor forgatása alatt belehabarodott a nála idősebb Jacqueline Domacba, aki a szeretője és a menedzsere lett egy személyben.

Románcuk bizarr véget ért, a hölgy szerződésszegésért beperelte a színészt. Az ezredforduló táján Edward filmjei helyett egyre inkább botrányaival hívta fel magára a figyelmet. Vég nélküli tivornyák, ittas vezetés, túladagolás, elvonókúra - mindezek napirenden voltak a szétcsúszott sztár életében. 2006-ban úgy tűnt, végre sikerül megállnia a lejtőn, hála feleségének, Rachael Bellának, aki egy kisfiúval ajándékozta meg.

Ám a fékezhetetlen botrányhős nem tudta türtőztetni magát, így házasságuk még a harmadik évfordulót sem érte meg. A potrohossá hízott, szétzüllött ábrázatú Edwardról készült fotókat nézve egészen hihetetlen, hogy a színész egykor Calvin Klein plakátjain pózolt.

Alicia Douvall

A szőke glamúrmodell még csak 30 éves, de saját bevallása szerint már túl van a századik plasztikai beavatkozásán. Csak a melleit több mint 15 alkalommal műtette meg, szétszabdalt teste pedig lassan nem is emlékeztet emberi formákra. Alicia úgy fest, mint egy guminő, de ennél nagyobb baj az, hogy a beteges mániává fajult plasztikáztatás egészségét is veszélyezteti. Tavaly bevallotta, hogy a rengeteg műtét miatt már nem érzi a gyomrát, a bal mellét, és minden, ami a bal karja alatt van, érzéketlen.

Belegondolni is szörnyű, hogy a súlyos testképzavarral küzdő celebmaca körülbelül 330 millió forintnak megfelelő összeget ölt bele abba, hogy az orvosok ronccsá szabdalják testét és egykor bájos arcát.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Nagy-Britanniában már nem is talált sebészt, aki megműtötte volna, ezért a tengerentúlon próbálkozott, ám az amerikai orvosok villámgyorsan beutalták egy malibui klinikára, ahol a különböző függőségekben szenvedő hírességeket kezelik.

Ezt is szeretjük