A 35-ösök klubja - Fiatalon elhunyt sztárok
Számos sztár van, aki tragikusan fiatalon távozott az élők sorából, még a 35. évüket sem élték meg.

Dia


            	Sawyer Sweeten (1995-2015)
            	Április 23-án követett el öngyilkosságot a Szeretünk Raymond egykori gyereksztárja: főbe lőtte magát szülei házának verandáján. Családja szerint nem volt depressziós, de a halála előtti héten történt valami, amitől teljesen megváltozott. "Sawyer nem egy tragikus sorsú hollywoodi srác volt, aki drogozott és alkoholista lett, ő egyik szerrel sem élt. Csak egy hétköznapi fiatalember volt, aki imádta a motorját, a videójátékokat, a háziállatait, legfőképpen pedig a családját", mondta róla gyászoló édesanyja.

Sawyer Sweeten (1995-2015)

Április 23-án követett el öngyilkosságot a Szeretünk Raymond egykori gyereksztárja: főbe lőtte magát szülei házának verandáján. Családja szerint nem volt depressziós, de a halála előtti héten történt valami, amitől teljesen megváltozott. "Sawyer nem egy tragikus sorsú hollywoodi srác volt, aki drogozott és alkoholista lett, ő egyik szerrel sem élt. Csak egy hétköznapi fiatalember volt, aki imádta a motorját, a videójátékokat, a háziállatait, legfőképpen pedig a családját", mondta róla gyászoló édesanyja.

Dia

 	Brad Renfro (1982-2008) 	A karrierjét gyerekként kezdő színész - ő volt a kisfiú Az ügyfélben - a kilencvenes években többször is címlapra került kábítószerbotrányai miatt. Holttestét barátnője találta meg Los Angelesben lévő lakásában, a vizsgálatok szerint pedig herointúladagolás végzett az alig 26 éves Renfróval.

Brad Renfro (1982-2008)

A karrierjét gyerekként kezdő színész - ő volt a kisfiú Az ügyfélben - a kilencvenes években többször is címlapra került kábítószerbotrányai miatt. Holttestét barátnője találta meg Los Angelesben lévő lakásában, a vizsgálatok szerint pedig herointúladagolás végzett az alig 26 éves Renfróval.

Dia

 	Aaliyah (1979-2001) 	Az énekesnő mindössze 22 éves volt, amikor elhunyt. A Bahama-szigeteken Rock the Boat című dalához forgatott egy videót, miután a munkát befejezték, Cessna 402B típusú kisrepülővel szerettek volna visszautazni Miamiba. A gép a felszállást követően irányíthatatlanná vált és pár másodperc múlva a földbe csapódott. A tragikus balesetet sem az énekesnő, sem a stáb többi tagja nem élte túl.

Aaliyah (1979-2001)

Az énekesnő mindössze 22 éves volt, amikor elhunyt. A Bahama-szigeteken Rock the Boat című dalához forgatott egy videót, miután a munkát befejezték, Cessna 402B típusú kisrepülővel szerettek volna visszautazni Miamiba. A gép a felszállást követően irányíthatatlanná vált és pár másodperc múlva a földbe csapódott. A tragikus balesetet sem az énekesnő, sem a stáb többi tagja nem élte túl.

Dia

 	Heath Ledger (1979-2008) 	Manhattani lakásában találta eszméletlen állapotban a házvezetőnője. A toxikológiai vizsgálat során különböző depresszió elleni szerek, és fájdalomcsillapítók nyomát mutatták ki a színész szervezetében, azonban az a mennyiség nem érte el a halált okozó adagot, így a színésszel az orvosi jelentések alapján szívleállás végzett.

Heath Ledger (1979-2008)

Manhattani lakásában találta eszméletlen állapotban a házvezetőnője. A toxikológiai vizsgálat során különböző depresszió elleni szerek, és fájdalomcsillapítók nyomát mutatták ki a színész szervezetében, azonban az a mennyiség nem érte el a halált okozó adagot, így a színésszel az orvosi jelentések alapján szívleállás végzett.

Dia

 	Buddy Holly (1936-1959) 	22 évesen repülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét. A gép 270 km/órás sebességgel csapódott a földbe, az utasok testeit pedig a a roncsoktól néhány méterre találták meg. A vizsgálatok szerint nem műszaki hiba okozta a tragédiát, hanem a pilóta hibázott. A baleset úgy vonult be a zene történelmébe, mint a nap, amikor a zene meghalt.

Buddy Holly (1936-1959)

22 évesen repülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét. A gép 270 km/órás sebességgel csapódott a földbe, az utasok testeit pedig a a roncsoktól néhány méterre találták meg. A vizsgálatok szerint nem műszaki hiba okozta a tragédiát, hanem a pilóta hibázott. A baleset úgy vonult be a zene történelmébe, mint a nap, amikor a zene meghalt.

Dia

	Ryan Dunn (1977-2011)	A Jackass tagja néhány nappal a 34. születésnapja után hunyt el, halálát egy autóbaleset okozta. Az útról lesodródó Porsche 911 típusú autója egy fának való ütközés következtében azonnal kigyulladt, és gyakorlatilag semmi sem maradt belőle.

Ryan Dunn (1977-2011)

A Jackass tagja néhány nappal a 34. születésnapja után hunyt el, halálát egy autóbaleset okozta. Az útról lesodródó Porsche 911 típusú autója egy fának való ütközés következtében azonnal kigyulladt, és gyakorlatilag semmi sem maradt belőle.

Dia

 	Lisa „Left Eye” Lopes (1971-2002) 	A TLC együttes egyik énekesnője volt. Az erőszakos, alkoholista családban felnőtt lány maga is küzdött alkoholproblémákkal. Miután kijött az elvonóról, örökbefogadott egy kislányt is. Halált autóbaleset okozta, kocsijában 8 ember ült, de csak ő volt az áldozat.

Lisa „Left Eye” Lopes (1971-2002)

A TLC együttes egyik énekesnője volt. Az erőszakos, alkoholista családban felnőtt lány maga is küzdött alkoholproblémákkal. Miután kijött az elvonóról, örökbefogadott egy kislányt is. Halált autóbaleset okozta, kocsijában 8 ember ült, de csak ő volt az áldozat.

Dia

 	River Phoenix (1970-1993) 	Ígéretes tehetségnek számított Hollywoodban, már 19 évesen Oscar-díjra jelölték. A szintén színész, Joaquin Phoenix bátyja, és köztudottan a kábítószer rabja volt. Barátja, Johnny Depp szórakozóhelyén lett rosszul, összeesett, majd a mentők kiérkezése előtt Joaquin karjaiban halt meg kábítószer-túladagolás következtében.

River Phoenix (1970-1993)

Ígéretes tehetségnek számított Hollywoodban, már 19 évesen Oscar-díjra jelölték. A szintén színész, Joaquin Phoenix bátyja, és köztudottan a kábítószer rabja volt. Barátja, Johnny Depp szórakozóhelyén lett rosszul, összeesett, majd a mentők kiérkezése előtt Joaquin karjaiban halt meg kábítószer-túladagolás következtében.

Dia

	Amy Winehouse (1983-2011)	A 27 évesen elhunyt brit énekesnő régóta küzdött alkohol- és drogfüggőséggel, az elvonón is többször megfordult, ám minden kezelés sikertelennek bizonyult. Halálának okairól még mindig vita folyik, egyesek szerint alkoholmérgezést kapott, mások szervi betegségre gyanakodtak.

Amy Winehouse (1983-2011)

A 27 évesen elhunyt brit énekesnő régóta küzdött alkohol- és drogfüggőséggel, az elvonón is többször megfordult, ám minden kezelés sikertelennek bizonyult. Halálának okairól még mindig vita folyik, egyesek szerint alkoholmérgezést kapott, mások szervi betegségre gyanakodtak.

Dia

 	Jimi Hendrix (1942-1970) 	Szintén 27 évesen távozott. A világhírű gitáros halálának körülményei szintén nem tisztázottak a mai napig sem. Valószínűleg a rengeteg altatóra alkoholt ivott, majd saját hányásában megfulladva érte a halál. Egyesek szerint öngyilkos lett, mások szerint pedig erőszakkal adták be neki a gyógyszereket, majd itatták le, végül pedig egy sállal fojtották meg.

Jimi Hendrix (1942-1970)

Szintén 27 évesen távozott. A világhírű gitáros halálának körülményei szintén nem tisztázottak a mai napig sem. Valószínűleg a rengeteg altatóra alkoholt ivott, majd saját hányásában megfulladva érte a halál. Egyesek szerint öngyilkos lett, mások szerint pedig erőszakkal adták be neki a gyógyszereket, majd itatták le, végül pedig egy sállal fojtották meg.

Dia

	Brittany Murphy (1977-2009)	Mindössze 32 éves volt, mikor távozott az élők sorából. Halálát nem a gyógyszerek okozták, hanem az otthonában elszaporodott penész, amibe férje is belehalt öt hónappal később.

Brittany Murphy (1977-2009)

Mindössze 32 éves volt, mikor távozott az élők sorából. Halálát nem a gyógyszerek okozták, hanem az otthonában elszaporodott penész, amibe férje is belehalt öt hónappal később.

Dia

 	John Belushi (1949-1982) 	Komikus, színész és zenész volt, emellett pedig James Belushi bátyja. Nyugat-Hollywoodban található hotelszobájában találtak meg holtan. Halálának oka egy úgynevezett Speedball volt, ami kokain- és heroininjekció keverékét jelenti.

John Belushi (1949-1982)

Komikus, színész és zenész volt, emellett pedig James Belushi bátyja. Nyugat-Hollywoodban található hotelszobájában találtak meg holtan. Halálának oka egy úgynevezett Speedball volt, ami kokain- és heroininjekció keverékét jelenti.

Dia

 	Kurt Cobain (1967-1994) 	A máig népszerű Nirvana rockzenekar frontembere volt. A zenészre április elején egy villanyszerelő talált rá seattle-i házának padlásán. Kurt 27 évesen hunyt el – ezzel egyike a 27-esek Klubjának –, öngyilkos lett, azonban a körülmények máig tisztázatlanok.

Kurt Cobain (1967-1994)

A máig népszerű Nirvana rockzenekar frontembere volt. A zenészre április elején egy villanyszerelő talált rá seattle-i házának padlásán. Kurt 27 évesen hunyt el – ezzel egyike a 27-esek Klubjának –, öngyilkos lett, azonban a körülmények máig tisztázatlanok.

Dia

 	Jim Morrison (1943-1971) 	A The Doors nevű zenekar énekese szintén a 27-esek táborához tartozik. Párizsban, a fürdőkádjában találtak rá, azonban a mai napig csak találgatnak a rajongók, hogy mi okozhatta a halálát. Egyesek szerint kábítószer-túladagolás, míg mások szerint az amerikai kormány rendelt el ellene egy merényletet. A hivatalos jelentésekben azonban szívinfarktus áll.

Jim Morrison (1943-1971)

A The Doors nevű zenekar énekese szintén a 27-esek táborához tartozik. Párizsban, a fürdőkádjában találtak rá, azonban a mai napig csak találgatnak a rajongók, hogy mi okozhatta a halálát. Egyesek szerint kábítószer-túladagolás, míg mások szerint az amerikai kormány rendelt el ellene egy merényletet. A hivatalos jelentésekben azonban szívinfarktus áll.

Dia

 	Chris Farley (1964-1997) 	Halála előtt többször is volt elvonón, valamint elhízott emberekre specializálódott intézményben. 33 évesen hunyt el, holttestére bátyja talált rá chicagói lakásában. A toxikológiai vizsgálat alapján kábítószer-túladagolás (morfium és kokain) végzett vele.

Chris Farley (1964-1997)

Halála előtt többször is volt elvonón, valamint elhízott emberekre specializálódott intézményben. 33 évesen hunyt el, holttestére bátyja talált rá chicagói lakásában. A toxikológiai vizsgálat alapján kábítószer-túladagolás (morfium és kokain) végzett vele.

Dia

 	James Dean (1931-1955) 	Az amerikai színész mindössze három nagyobb filmben szerepelt, halála után mégis igazi legenda lett belőle. Két Oscar-jelölését is ezután kapta. A 24 évesen elhunyt színész Porsche 550 Spyder típusú sportautója frontálisan ütközött egy Forddal, Dean pedig a baleset következtében szerzett sérüléseibe halt bele.

James Dean (1931-1955)

Az amerikai színész mindössze három nagyobb filmben szerepelt, halála után mégis igazi legenda lett belőle. Két Oscar-jelölését is ezután kapta. A 24 évesen elhunyt színész Porsche 550 Spyder típusú sportautója frontálisan ütközött egy Forddal, Dean pedig a baleset következtében szerzett sérüléseibe halt bele.

Dia

 	Janis Joplin (1943-1970) 	Ő is a 27-esek klubjához tartozik. Egészségét és karrierjét is tönkretette az alkohol- és kábítószer-függősége. Los Angelesben érte el a végzete az előbb említett okok következtében. Végakaratának megfelelően a hamvait a tengerbe szórták, vagyonát pedig a barátai bulikon itták el.

Janis Joplin (1943-1970)

Ő is a 27-esek klubjához tartozik. Egészségét és karrierjét is tönkretette az alkohol- és kábítószer-függősége. Los Angelesben érte el a végzete az előbb említett okok következtében. Végakaratának megfelelően a hamvait a tengerbe szórták, vagyonát pedig a barátai bulikon itták el.

Dia

 	Bruce Lee (1940-1973) 	A harcművész fejfájásra panaszkodott, így Betty Ting Pei színésznő aszpirint és más fájdalomcsillapítókat adott neki, ám kiderült, allergiás volt azoknak a gyógyszereknek az összetevőire, amelyeket kapott, így azok agyduzzadást okoztak, ami végül a 32 éves férfi halálához vezetett.

Bruce Lee (1940-1973)

A harcművész fejfájásra panaszkodott, így Betty Ting Pei színésznő aszpirint és más fájdalomcsillapítókat adott neki, ám kiderült, allergiás volt azoknak a gyógyszereknek az összetevőire, amelyeket kapott, így azok agyduzzadást okoztak, ami végül a 32 éves férfi halálához vezetett.

Dia

 	Otis Redding (1941-1967) 	A soul műfaj egyik legmeghatározóbb alakja volt. Pályafutása során többször is fellépett Jimi Hendrix oldalán. A 26 esztendősen elhunyt énekes halálát Aaliyah-hoz hasonlóan egy repülőgép-baleset okozta, amely a Wisconsinban található Momona tóba zuhant, és zenekarával együtt a jeges tó vizébe fulladtak.

Otis Redding (1941-1967)

A soul műfaj egyik legmeghatározóbb alakja volt. Pályafutása során többször is fellépett Jimi Hendrix oldalán. A 26 esztendősen elhunyt énekes halálát Aaliyah-hoz hasonlóan egy repülőgép-baleset okozta, amely a Wisconsinban található Momona tóba zuhant, és zenekarával együtt a jeges tó vizébe fulladtak.

Dia

 	Tupac Shakur (1971-1996) 	2Pac élete során többször is lövöldözés áldozata volt, azonban az 1997. szeptember 7-i végzetesnek bizonyult. Golyót kapott a mellkasába, az alkarjába és a fejébe is. Kórházba szállítását követően azonnal megműtötték, majd egy hét kóma után, 25 évesen elhunyt.

Tupac Shakur (1971-1996)

2Pac élete során többször is lövöldözés áldozata volt, azonban az 1997. szeptember 7-i végzetesnek bizonyult. Golyót kapott a mellkasába, az alkarjába és a fejébe is. Kórházba szállítását követően azonnal megműtötték, majd egy hét kóma után, 25 évesen elhunyt.

Dia

 	Notorious B.I.G. (1972-1997) 	Alig 25 évesen, fél évvel 2Pac merénylete után hunyt el, szintén lövöldözésben. Sokan összefüggést látnak a két eset között, ugyanis úgy vélik, hogy a merényletet a kiadójuk rendelte el.

Notorious B.I.G. (1972-1997)

Alig 25 évesen, fél évvel 2Pac merénylete után hunyt el, szintén lövöldözésben. Sokan összefüggést látnak a két eset között, ugyanis úgy vélik, hogy a merényletet a kiadójuk rendelte el.

Ezt is szeretjük
Fotó: