Az elmúlt 25 év legnagyobb celeb-botrányai
Az Entertainment Weekly összeállította az utóbbi 25 év legsúlyosabb botrányait.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

5. Britney Spears megkopasztja magát

Tetszik, nem tetszik, Britney Spearst sokáig elsősorban énekesnőnek tartották, nem pedig összeomlott pop-roncsnak. 2003-as albuma a slágerlisták élén nyitott, majd az egy évvel későbbi Greatest Hits is jól fogyott. Mikor már a kritikusok is kezdtek megenyhülni, jött az összeomlás.

Az énekesnő előbb elvált Kevin Federline-tól, majd azzal a lendülettel jogi csatába is kezdett a gyermekek feletti felügyeletért. A mentálisan egyre inkább labilis Britney aztán tavaly február 16-án szimbolikus tettre ragadtatta magát:

A kiakadt pophercegnő záróra után bement egy tarzanai fodrászszalonba, és kérte a tulajdonost, hogy nyírja le a haját. A tulaj nemet mondott. Nem ért el vele semmit: Britney saját kezébe vette a gépet, és tökkopaszon lépett ki néhány perccel később az épületből.

A tett határvonalat is húz Britney pályájában: innentől kezdve már végképp senkit nem a zenéje érdekelt. A pophercegnőből botrányhős pop-roncs lett.

4. Jacko, az érett apa

Michael Jackson és a gyermekek kapcsolata mindig erősen furcsa volt, főleg ha két hosszú molesztálási perére gondolunk – az egyik peren kívüli megegyezéssel, a másik felmentéssel zárult.

Saját gyermekeit – magához képest – viszonylag szolidan nevelte, de amikor Berlinben rajongói kérték, hogy jöjjön ki szállodai szobája erkélyére, olyat tett, amitől mindenkinek tátva maradt a szája.

Magához vette második gyermekét, Prince-t, és egy kézzel fogva kilógatta a korlát fölött.

A felelőtlen hülyeségnek bátran nevezhető akció óriási botrányt kavart: milliók kérdőjelezték meg, hogy alkalmas-e az apaságra, a képek pedig bejárták a világsajtót. Jackson később elnézést kért, de a kár már így is helyrehozhatatlan volt.

3. Pápát gyaláz a kopasz énekesnő

Senki nem szagolt botrányt, mikor Sinéad O’Connort meghívták 1992-ben, hogy lépjen föl a Saturday Night Live című műsorban.

Amerika egyik legnézettebb show-jában az ír énekesnő Bob Marleytól énekelt egy feldolgozást, és minden rendben is ment, amíg elő nem vette II. János Pál fotóját, és szét nem tépte azt a kamera előtt, miközben a következő sorokat énekelte:

 

„És biztosak vagyunk/a Jó győzelmében/a Gonosz felett” - Harcoljatok a valódi ellenséggel! – kiáltotta még a mikrofonba, majd ellépett a mikrofontól, döbbent csendet hagyva maga mögött.


Az énekesnő a dallal az egyházon belüli gyerekmolesztálás ellen próbált tiltakozni. A reakció gyilkos volt: Sinéadet hetekig kifütyülték fellépésein, a rádiók nem játszották felvételeit, sok helyen pedig lemezeit is elégették. Ma már gyerekesnek tartja fellépését, igaz, nemrég azt nyilatkozta: semmit nem változtatna rajta.

2. Élőben zsidózik Mel Gibson

Az alkoholproblémákkal már korábban is küzdő Mel Gibsontól az kevésbé volt meglepő, hogy mattrészegre itta magát egy bárban, de az már igen, amit ezután tett. Az ittas vezetésért előállított színész a következő mondatot hörögte az őt letartóztató seriff-helyettesnek:

- Kib***ott zsidók. Ők tehetnek minden háborúról a világban. Te is tuti zsidó vagy, nem?

A jegyzőkönyvbe került mondat hatalmas felhördülést keltett. Gibson épp egy holokauszttal foglalkozó TV-műsort készített, amiből azonnal kirúgták, a színész pedig heteken keresztül bocsánatért esedezett.

1. Százmillióknak villan a cici

Amerikában nincs nagyobb show, mint a profi amerikai futballbajnokság nagydöntője, a Super Bowl. A tévétársaságok és reklámozók számára garantált a kaszálás: közel 140 millió ember szeme szegeződik csak az Államokban a képernyőre. A nagyszünetben a legnagyobb előadók léptek fel, a Rolling Stonestól az Aerosmithig és Britney Spearsig.

2004-ben Janet Jackson Justin Timberlake-kel állt színpadra. Az előadás rendben ment, egész addig, míg Justin – véletlenül? szándékosan? – le nem tépett partnernője bőrcuccából egy darabot. A kivillanó cicit hatalmas üdvrivalgás fogadta, a másnapi hisztéria meg mindent felülmúlt.

 

A közvetítő CBS-hez hozzávágtak egy félmillió dolláros bírságot, lefújták Janet és Justin Grammy-fellépését, a művészek ellen drasztikusan fellépő FCC – a nagyhatalmú amerikai TV és rádió felügyeleti szerv – pedig rettegésbe kergette a következő hetekben a csatornákat.

Janet melle további százmilliók arcába villant a videomegosztó oldalaknak köszönhetően, és megszületett az új szójáték, a Nipplegate (a villantás 6:10-nél).

Ezt is szeretjük