2010 legfájóbb külföldi sztárveszteségei
A világ gyászolja őket
Világhírű előadók távoztak közülünk idén, a legendás művészeket a világ gyászolja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2010-es évben feltűnősen sok idős legendától kellett búcsút vennünk, de a zenei világot is érték súlyos veszteségek.

A teljesség igénye nélkül emlékezzünk most meg azokról a világsztárokról, akik nem lehetnek már velünk.

Súlyos betegséggel küzdöttek

Április 10-én a közkedvelt Dixie Carter színésznő haláláról értesültünk, akit a hazai tévénézők is jól ismerhettek a Született feleségek harmadik évadjából. A hetvenéves amerikai színésznő méhnyakrákban szenvedett.

A május 29-én elhunyt színészlegenda, Dennis Hopper is rákkal küzdött. A Szelíd motorosok 74 éves sztárját kaliforniai otthonában érte a halál. A világhírű színész-rendező élete utolsó pillanatáig dolgozott: forgatott, és fotóalbuma megjelenését készítette elő.

Az őszi hónapok sem kímélték a filmvilágot, szeptember 22-én a közkedvelt kanadai színésznő, Jackie Burroughs távozott közülünk, halálát gyomorrák okozta. A 71 éves sztárt a magyar nézők a Váratlan utazás Hetty nénijeként zárták a szívükbe.

Színész- és zenészlegendák távoztak

Ugyanebben a hónapban egy igazi színészlegendától, Tony Curtistől is búcsút kellett vennünk. A Valaki forrón szereti magyar származású sztárja hosszú betegség után, 85 évesen hunyt el.

Október 10-én a Grammy-díjas énekes-dalszerző, Solomon Burke váratlan halála rázta meg a zenei világot. A soul királyaként emlegetett hetvenéves amerikai művész halálát szívroham okozta.

Sajnos az év vége sem telt el gyászhír nélkül, november 11-én elhunyt a filmvilág Oscar-díjas producere, az olasz származású Dino De Laurentiis. A 91 éves legenda nevéhez olyan világhírű alkotások kötődtek, mint az Országúton című Federico Fellini-film vagy a Ridley Scott rendezte Hannibál.

Ezt is szeretjük