Világhírű színészek, rendezők, akiket gyászol az egész világ
Butch Cassidy, Ben Hur, Joker - csak néhány karakter, akik megformálói idén távoztak az élők sorából.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idei évben is van bőven kiket gyászolnia a filmvilágnak, legnagyobb szomorúságunkra ugyanis számos legendás színész és rendező távozott el az élők sorából.

Charlton Heston és Paul Newman

Charlton Heston (1923-2008), Paul Newman (1925-2008)

A 2008-as évben azonban két legendás, idős színész is elhunyt. Az Oscar-díjas Charlton Heston 84 éves korában április 5-én, az Oscar-díjas Paul Newman pedig 83 éves korában szeptember 23-án hunyt el.

Mindkettejükkel a rák végzett.

Brad Renfro és Heath Ledger

Januárban például két tehetséges fiatal színész hunyt el tragikusan fiatalon.

15-én véletlen herointúladagolás végzett a 25 éves Brad Renfróval, aki 1994-ben Az ügyféllel robbant be a filmes köztudatba.

Néhány nappal később pedig a 28 éves Heath Ledgert találták holtan lakásában, halálának körülményei pedig a mai napig tisztázatlanok.

Bernie Mac és Roy Scheider

Az év folyamán azonban további fájdalmas gyászhírek érkeztek.

A 75 éves Roy Scheider február 10-én, Bernie Mac pedig augusztus 9-én, 50 éves korában hosszan tartó szívbetegség miatt hunyt el.

A filmrajongók azonban örökre emlékezni fognak rájuk, köszönhetően az olyan klasszikusoknak, mint a Cápa, A francia kapcsolat vagy az Ocean’s-trilógia.

Sydney Pollack és Anthony Minghella

A színészek mellett azonban Hollywood két kiváló rendezőjét is elveszítette. A kétszeres Oscar-díjas Sydney Pollack 73 éves korában otthonában, szerettei körében hunyt el május 26-án.

Az 54 éves Oscar-díjas Anthony Minghella pedig egy londoni kórházban távozott el közülünk március 18-án.
Ezt is szeretjük