Mocskos módszerekkel dolgoznak a tolvajok: ide tedd az értékeidet, hogy ne raboljanak ki!
Ezekkel a módszerekkel védekezhetsz a zsebtolvajok ellen!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokak nyaralását keserítik meg a zsebtolvajok, akik a magyar rendőrség honlapja, a Police.hu szerint a köztereken, strandokon és népszerű turistalátványosságok környékén túl a szállodákban, éttermekben, üzletekben is megjelenhetnek, nem árt tehát, ha a lehető legóvatosabb vagy - a következő szabályok betartása például kiemelt fontosságú.

Érdemes az úttesttől minél távolabb gyalogolnod, jellemző módszer ugyanis, hogy a motorral, robogóval, kerékpárral közlekedő rablók a gyalogosok válltáskáját akarják megszerezni. Mindemellett kerüld azokat a helyeket, ahol nagy a tömeg és a tolongás, itt ugyanis jóval könnyebb áldozattá válni.

Fontos, hogy csak annyi pénzt vigyél magaddal, amennyi feltétlenül szükséges, emellett ne tartsd ugyanabban a zsebedben, mint a bankkártyádat vagy hitelkártyádat - ezeket sose tárold egy helyen, de jobb, ha nem is a zsebeidbe teszed, hanem például övtáskába, mely a válltáskánál is alkalmasabb. Azt talán mondani sem kell, hogy a PIN-kódodat ne írd cetlire, amit magadnál hordasz.

Ha a válltáskát választod, annak zsebek felőli oldalát fordítsd a tested felé, és mindig tartsd zárva, ha lehet, kapaszkodj is belé. Tömegközeledési eszközökön vagy zsúfolt helyeken magad előtt tartsd, és fogd szorosan - ugyanez igaz a hátizsákra is.

Semmilyen értéket ne hagyj elöl, még egy percre se, például ne tedd a pénztárcádat az asztalra, ha étterem kültéri, utcára néző helyiségében tartózkodsz. Vendéglátóegységekben a táskádat se akaszd a szék háttámlájára, olyan helyre tedd inkább, ahol szemmel tarthatod.

Ide rejtsd a pénzed, ha strandon vagy!

A strand ideális terepet jelent a tolvajok számára. Te is törölközővel takarod le az értékeidet? Tedd inkább ezt!

Ezt is szeretjük