Tengerparti MÁV-vonatok a havi bérlet árából: sűrűn járnak, és kényelmesek a járatok

Naponta indulnak vonatok a Keleti pályaudvarról az Adriára.

vonat-lany-nyar

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon vágysz a tengerpartra, de szűk keretből gazdálkodsz, vagy egyszerűen csak félsz a repüléstől? A MÁV nyári SEA>YOU járataival most egy havibérlet árából lejuthatsz az Adriára, és bejárhatod a szlovén és a horvát tengerpartokat.

Nem mindenki szeret repülni, és akármilyen olcsó fapados járatot találsz is, a reptéri illeték és a transzferköltség gyorsan feltornázza az árat. Ezért döntenek sokan az autó mellett, amikor Horvátországba vagy Görögországba indulnak. Hosszú vezetés ugyan, de néha az egekbe szökő benzinköltség mellett is ez a legolcsóbb és legpraktikusabb megoldás. Tavaly óta viszont már a vonat is elérhető a tengerpartra vágyóknak.

Vonattal az Adriára

A MÁV idén is elindította a SEA>YOU nevű éjszakai járatait, az Adria és az Istria gyorsvonatot. Ezek az ülő- és fekvőhelyet is kínáló járatok átszállás nélkül visznek le a tengerpartra, és naponta közlekednek. Este indulnak, és másnap érkeznek, így az éjszakát a vonaton töltöd.

Pakleni-Horvátország
Fotó: xbrchx / Getty Images Hungary

Az Adria gyorsvonat június 15-től szeptember 7-ig közlekedik Splitbe, ahonnan átszállhatsz Zadarba és Šibenik felé is. A Keleti pályaudvarról indul, de érinti Székesfehérvárt, a Balaton déli partján halad végig, majd Gyékényesnél hagyja el az országot. Splitből a közeli szigetekre, Brač-ra, Hvarra, Komižára és Korčulára is indul komp.

Az Istria gyorsvonat június 22-től augusztus 31-ig közlekedik közvetlenül Rijekába, Opatijába és Koper felé. Szintén a Keleti pályaudvarról indul, és érinti Székesfehérvárt, de utána a Balaton északi partján halad tovább, és Tapolca, majd Zalaegerszeg után Őrihodosnál lépi át a határt. Ezzel a járattal nemcsak a felsorolt, gyönyörű városok látogathatók meg. Átszállási lehetőség van Pula és Trieszt felé, Rijekából Cres és Rab szigetét lehet elérni hajóval, illetve autóbusszal Opatiját, Lovrant és Ičičit. Koperből pedig Izola, Piran és Portorož felé indul buszjárat.

A gyorsvonatok ára az Adria-vonalon kedvezményes SparNight jeggyel 29 € - durván 9500 forint -, egyébként 69,60 € - vagyis körülbelül 22 500 forint - a jegy egy útra, retúrban pedig 79,50 € - tehát nagyjából 25 500 forint. Az Istria-vonalra 39 €-ért, azaz 12 500 forintért, oda-vissza pedig 49 €-ért, vagyis 16 000 forintért váltható menetjegy.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Az egyetlen hátulütője az útnak, hogy a vonatkocsik meglehetősen régiek, így sem légkondi, sem telefon-laptop töltési lehetőség nincs bennük. A hálókocsik is elég fapadosak - és természetesen extra pénzt kell fizetni értük. Ezzel érdemes számolni, mielőtt elindulsz. De, ha szereted a retró élményt, érdemes betervezni egy utazást.

A pontos menetrenddel és az elérhető üdülőhelyekkel kapcsolatban további információkért látogass el a MÁV honlapjára.

Csodaszép horvát szigetek

Nézd meg, milyen szép helyeket látogathatsz meg, ha Horvátországba utazol. Az apró szigetecskék komppal és hajóval könnyedén megközelíthetőek, a látvány pedig gyönyörű.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük