Bugyit mindenki ismeri, de Csiklóbányáról hallottál már?
Így néz ki a huncut nevű falu. Vajon a nevét tényleg a nemi szervről kaphatta?

Dia

	Csiklóbánya	A település a Bánságban helyezkedik el. A Csiklova-patak mentén elnyúló falvat magas hegyek veszik körül. Nevét a szláv Cilko férfinévből eredeztetik hivatalosan, így biztos, hogy nincs köze a női nemi szervhez. A fotón a településen található Kalugra-kolostor temploma látható.

Csiklóbánya

A település a Bánságban helyezkedik el. A Csiklova-patak mentén elnyúló falvat magas hegyek veszik körül. Nevét a szláv Cilko férfinévből eredeztetik hivatalosan, így biztos, hogy nincs köze a női nemi szervhez. A fotón a településen található Kalugra-kolostor temploma látható.

Fotó: Wikipédia/Csilkóbánya

Dia

	Vércsorog 	Bihar megyében, a Király-erdő alatt, a Topa-patak mellett fekszik a település. A legvalószínűbb az, hogy a falu a nevét a környék jellegzetes lilás, agyagos kőzetéről kaphatta, ami olyan hatást kelt, mintha a vér csorogna. A képen látható helyi görögkeleti fatemplom 1860-ban épült.

Vércsorog

Bihar megyében, a Király-erdő alatt, a Topa-patak mellett fekszik a település. A legvalószínűbb az, hogy a falu a nevét a környék jellegzetes lilás, agyagos kőzetéről kaphatta, ami olyan hatást kelt, mintha a vér csorogna. A képen látható helyi görögkeleti fatemplom 1860-ban épült.

Fotó: Wikipédia/Vércsorog

Dia

	Mérges 	A község Győr-Moson-Sopron megyében, a Rába völgyében fekszik. A település már a honfoglalás előtt lakott volt, mai nevét viszont csak a 15. században kapta. Akkor lett a község ura Mérges Miklós, aki várat is építtetett. A képen a település egyik jellegzetes háza látható.

Mérges

A község Győr-Moson-Sopron megyében, a Rába völgyében fekszik. A település már a honfoglalás előtt lakott volt, mai nevét viszont csak a 15. században kapta. Akkor lett a község ura Mérges Miklós, aki várat is építtetett. A képen a település egyik jellegzetes háza látható.

Fotó: Wikipédia/Mérges

Dia

	Görénypuszta	Ugyan nem önálló település, hanem a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fekvő Balkány városrésze, a 169 fő által lakott külterület mégis rendelkezik saját névvel. Volt idő, amikor falu állt a helyén. Manapság már csak közúton megközelíthető a településrész, ugyanis a vasúti személyszállítást megszüntették.

Görénypuszta

Ugyan nem önálló település, hanem a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fekvő Balkány városrésze, a 169 fő által lakott külterület mégis rendelkezik saját névvel. Volt idő, amikor falu állt a helyén. Manapság már csak közúton megközelíthető a településrész, ugyanis a vasúti személyszállítást megszüntették.

Fotó: Wikipédia/Görénypuszta

Dia

	Fáj	A község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól 50 kilométerre helyezkedik el. A Fáy család birtoka volt a terület, a nevét is róluk kapta, innen ered a szóhasználat. A kép a Fáy-kastélyt ábrázolja.

Fáj

A község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól 50 kilométerre helyezkedik el. A Fáy család birtoka volt a terület, a nevét is róluk kapta, innen ered a szóhasználat. A kép a Fáy-kastélyt ábrázolja.

Fotó: Wikipédia/Fáj

Dia

	Nagydisznód 	Erdélyben, Szeben megyében fekszik Nagydisznód. A magyarral párhuzamos jelentésű német neve is, ami disznólegelőt jelent - mindkettő a település környékén működő mezőgazdaságra és állattartásra utal. A városban működik Románia második SOS gyermekfalva. A fotón a távolban Nagydisznód látható.

Nagydisznód 

Erdélyben, Szeben megyében fekszik Nagydisznód. A magyarral párhuzamos jelentésű német neve is, ami disznólegelőt jelent - mindkettő a település környékén működő mezőgazdaságra és állattartásra utal. A városban működik Románia második SOS gyermekfalva. A fotón a távolban Nagydisznód látható.

Fotó: Wikipédia/Nagydisznód
Ezt is szeretjük
Szerző: Jenei Gréta
Fotó: