Ahol egy szelfi a turista életébe kerülhet: volt, aki egy aktív tűzhányó kráterébe esett

A pillanat és a lélegzetelállító látvány rögzítésének vágya a vakmerő turista életébe is kerülhet.

szelfi

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az utazás nem teljesen veszélytelen hobbi, különösen, ha a kalandor kifejezetten a kihívásokat keresi, a legmagasabb hegycsúcsok, legzordabb vidékek felkeresésére törekszik.

Napjainkban azonban az utazóra leselkedő, potenciális balesetforrások sorát a pillanat megörökítésének vágya is gazdagítja. A fotózás, azon belül is a szelfizés komoly kockázati tényezővé nőtte ki magát, az emberek mindenáron dokumentálni szeretnék, hogy merre járnak a nagyvilágban, akkor is, ha ez egyértelműen rizikós cselekedetnek tűnik. Az utókornak, közösségi hálónak szánt önportrék sajnos olykor végezetes kimenetelűek.

Veszélyes szelfihelyszínek

A szelfikészítés pillanatában kevéssé figyel a környezetére a turista, elég egy rossz lépés, egy óvatlan mozdulat, és baleset történhet. Nem véletlen, hogy népszerű, ám veszélyes attrakcióknál sok helyen már tábla is felhívja a figyelmet a kockázatra. A szelfik miatti sérülések, halálesetek leesések, közlekedési balesetek, állattámadások miatt történnek többek között. Bármennyire is csábító fotón rögzíteni az utazások legemlékezetesebb pillanatait, nem árt, ha kellő körültekintéssel jár el az ember, van, hogy célszerűbb egyszerűen csak gyönyörködni a látványban.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük