10 magyar vár, ami egykor gyönyörű lehetett: mára a romokat is alig lehet felismerni
Akad, ahol már csak az alapok maradtak fenn a büszke várak helyén.

varrom bujaki
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarország túraútvonalait járva nemcsak páratlan szépségű természeti kincseket, de izgalmas történelmi múlttal rendelkező helyszíneket is felkereshetsz. 

A várak fontos emlékhelyei Magyarország háborúkkal teli, viharos történetének, így nagy vonzerővel bírnak a történelmet kedvelő országjárók számára. Nem mindegyik vészelte át azonban épségben az eltelt rengeteg időt.

Várromok

A következő várak egykor mind nyüzsgő központok voltak, az évszázadokkal ezelőtti építészet legerőteljesebb alkotásai, melyek biztonságot jelentettek a környéken élőknek. Magas falaikkal, bástyáikkal és impozáns kapuikkal egykor gyönyörűek lehettek, hiszen legtöbbször a praktikus funkciót betöltő épületek megvalósításából sem hiányozhatott a szépérzék.

Mára azonban a várak cicomái eltűntek, csak a legmasszívabb falak, toronyrészletek és az alapok maradtak meg. Ezeket sem kevésbé különleges élmény azonban körüljárni arra gondolva, hogy itt évszázadokkal ezelőtt királynők lépdeltek, vagy magyar vitézek csapták össze a kardjukat a bő bugyogós törökök handzsárjával. Ismerj meg néhány olyan magyar várromot, mely mára sajnos szinte teljesen elpusztult! 

A képek forrása: indafoto.hu / bugyihusztar, lagi, Pacsker, bocifiu, buffybot, cow66, Anne19, Zyty, Distant Gates.

Ezt is szeretjük