Ezeket a duci hölgyeket imádja a világ: nézd meg a videójukat, és látni fogod, miért!
A tavalyi év vírusvideói közül szemezgettünk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A közösségi médiának és a megosztásoknak köszönhetően ma már sokszor elég egyetlen kreatív megoldás ahhoz, hogy valami vagy valaki akár néhány nap alatt világhírűvé váljon.

Az utazás és a világ látnivalói is hálás témát jelentenek ebből a szempontból, hát még, ha a tartalom olyan sajátos jegyekkel párosul, mint a következő kisfilmek esetében, amelyek nem véletlenül tartoznak a tavalyi év legnépszerűbb vírusvideói közé.

Skót hölgyek, tele lelkesedéssel

A skót utazási iroda, a North Ayrshire-ben, Kilwinningben működő Thorne Travel videója vírusként söpört végig tavaly az interneten, minek köszönhetően a kis cégnek sikerült 110%-kal megnövelnie foglalásait, a nagy érdeklődés miatt pedig a tulajnak még szokásos, éves szabadságát is le kellett mondania.

A videóban nincs semmi forradalmi, de van hajóskapitány, Minnie egér, konfetti, ének és utcai tánc, nem utolsósorban pedig néhány molett, de imádnivaló, rózsaszín ruhás hölgy, akik korántsem utálják a munkájukat. Aki egyszer megnézni tündéri vonulásukat, egész biztos nem felejti el a Throrne Travel és Kilwinning nevét.

Írek a világ körül

2014 májusában került fel az internetre, majd szerzett népes rajongótábort a három ír fiú, Iain McNamara, Chris McGrath és Kevin Cobbe videója. A trió 2013-ban azért indult útnak Dublinból, hogy körbetáncolja a világot, pontosabban az ír sztepptánc közreműködésével népszerűsítse Írországot a The Wirld nevű szervezet projektjének keretében. A videó 23 országot ölel fel, ahol a fiatal írek olyan híres látnivalók előtt lejtenek, mint a Machu Picchu, Sydney operaháza, a Big Ben vagy éppen Angkor Wat.

Aki utálja Thaiföldet

Az elmúlt év egyik legfurcsább, ugyanakkor legsikeresebb turisztikai kampányvideójának bizonyult az I hate Thailand, vagyis Utálom Thaiföldet című kisfilm, mely, bár a címével ez elsőre összeegyeztethetetlennek tűnik, hivatalos kampányfilmnek számít.

Szándékosan alkalmazták azonban a fordított pszichológiát, követve a trendet, mely szerint az átlagos turisztikai videók nem keltenek túl nagy feltűnést, ellentétben a szokatlan, újszerű reklámokkal. A turistaként Thaiföldre érkező James főszereplésével készült film csak az első percben tűnik negatívnak, végül egészen kedves és megkapó videó kerekedik belőle.

A világ legjobb szelfije

Around the World in 360° Degrees, vagyis 360 fokban a világ körül címmel készítette el videóját Alex Chacon, melyet a sajtó tavaly előszeretettel emlegetett a világ legjobb szelfijeként. A fiatal férfi három év alatt több mint 200 ezer kilométert tett meg motorral, miközben a legkülönlegesebb helyeken, a legkülönfélébb emberekkel és látnivalókkal készített magáról - és mindarról, ami körülvette - 360 fokos képeket. Felismered benne a magyar helyeket?

Ezek a képek is vírusként terjednek, pedig mind hamis!

Gyönyörű helyek, melyek valódinak is tűnhetnek, pedig nem azok! Nézd meg a galériát!

Ezt is szeretjük