Ufót észleltek a magyar kisvárosban: ez lehet a titokzatos események hátterében?

A kisvárdai Ördög-hegyet paranormális helyszínnek tartják.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Magyarország északkeleti csücskében található Kisvárda a hazai turisták körében leginkább ősi váráról ismert, azonban egy másik látnivaló, a rejtélyes Ördög-hegy is a figyelem középpontjába került az utóbbi évtizedben.

A kisvárdai vár
A város főtere
Kisvárda légifotója
Rejtélyes események helyszíne volt

Ha olyan helyet keresel, ahol történelmi kincsekre bukkanhatsz, tökéletes kikapcsolódási lehetőségeket találhatsz, emellett a misztikum világában is kalandozhatsz, Kisvárdát ne hagyd ki.

A vár és a várfürdő miatt is érdemes felkeresni

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei várost a Nyírség és a Rétköz határolja, minek köszönhetően környékén természeti látnivalók is bőven akadnak, emellett azonban, ami miatt a legtöbben ide látogatnak, az a kisvárdai vár, melynek helyén állítólag már az őskorban is földvár állt.

A korábban romos, elhanyagolt épületet mára felújították, és közel eredeti formájában tárják a turisták elé, akik megtekinthetik a várbástyákat és a várpincét is, emellett a város híres várszínpadát és színházi fesztiválját sem szabad kihagyni a nevezetességek sorából.

A város továbbá a várfürdőről is híres - ez a település észak-nyugati részén lévő zöldövezetben helyezkedik el -, nem beszélve a görög katolikus és a református templomról, valamint a Rétközi Múzeumról.

Rejtélyek Kisvárdán?

Előbbieken túl azonban sokan keresik fel a várost a hozzá fűződő rejtélyek miatt is, még ha ezek többsége nem is lépi túl a legendák határvonalát, és bizonyítékok, valamint hivatalos feljegyzések nem találhatóak a legtöbb esetről.

Különféle fórumokon azonban nem egy titokzatos történésről számoltak be Kisvárdával kapcsolatban, közöttük furcsa lényekről, ufóészlelésekről, valamint ősi legendákról és a föld alatt élő emberekről. A furcsa esetek között a Kisvárda határában lévő, 123 méter magas domb, az Ördög-hegy jelenti az összefüggést, mely bizarr anomáliáiról vált ismertté.

A már nevében is baljós hangulatot hordozó terület az úgynevezett kisvárdai zónaként is elhíresült, miután 1999-ben egy férfi furcsa, majomhoz hasonló, fekete szőrrel borított, félénk, rejtőzködő lénnyel találkozott itt, emellett többen is földönkívüli-észlelésnek voltak tanúi, melyek keretében a domb fölött kerek, világító objektumok jelentek meg, illetve furcsa, szirénához hasonló hangok süvítettek át az égen.

A legenda részét képezik továbbá a domb aljánál állítólag megtalált, furcsa, olvadt kőzethez hasonló tárgyak, valamint az az ősi történet, mely egy, a domb belsejében elásott, titokzatos, földöntúli erővel bíró rézüstről szól.

Úgy tartják, a domb alatt titokzatos járatok lelhetők fel - a szóbeszéd szerint pedig, mikor egyszer véletlenül egy pásztor megtalálta a bejáratot, úgy tért vissza a felszínre, hogy ősz lett, és 15 évet öregedett. Bár a történtekre máig nincs bizonyíték, állítólagos ereje és energiája miatt a dombot egyre több turista keresi fel.

Képek: www.orszagalbum.hu, ILDIKÓ; hu.wikipedia.org, Csigabi; deneverszabo.blogspot.com; karolynagy.wordpress.com.

Hiszel a földönkívüliekben?

Ezt is szeretjük