Így néz ki egy jégétterem: Norvégia egyik legszebb helyét mutatjuk
A norvég jégéttermet rejtő kupola már kívülről is látványos.

tromso
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tromsö Norvégia egyik legnagyobb városa, ahova sereglenek a turisták, hogy láthassák az északi fényt. A környék azonban nemcsak erről híres, a jégéttermet rejtő Tromso Ice Domes is igazi szenzáció.

A gyönyörű város mintegy négyszáz kilométerrel fekszik a sarkkörön túl, ezért az éghajlata elég zord. A helyiek azonban nem bánkódnak emiatt. Éppen ellenkezőleg, turistacsalogató előnyt kovácsolnak belőle.

Jégváros Norvégiában

Érkezéskor a kupolába látogatókat egy idegenvezető fogadja, aki számos kulisszatitkot elárul a komplexum kialakításáról, sőt, a jég és sarkköri állatok kapcsolatáról is sokat meg lehet tőle tudni. Ezt követően a vendégek a jégbárban számtalan ital közül válogathatnak, majd következik a jégétteremben a bacalao - ami sózott, szárított tőkehalhús. A norvég ételkülönlegesség felszolgálása után a szőrmékkel letakart jégágyakon lehet megpihenni.

A belépőjegy nem olcsó, átszámítva 29 ezer forint, ám Norvégiában ez nem kiemelkedően költséges. Az étlap kínálatában az egyes ételek nagyjából 6500 forintba kerülnek. Ajánlott mellé némi szeszes italt is fogyasztani, ami legalább egy rövid ideig melegen tart a csontig ható hideggel szemben. 

Starting the weekend with something ice cold 👊 . #shot #ice #northernnorway #visittromso #art

Tromso ice domes (@tromso_ice_domes) által megosztott bejegyzés,

Az építmény nemcsak belülről, de kívülről is figyelemreméltó. Építtetői a gyönyörű Tamok-völgyben helyezték el, egy eldugott, csendes helyen. A jégétterem a városközponttól 75 perces autóútra található, de, aki spórolni szeretne, az buszozhat is. Ha ezzel szemben nem sajnálod az élményekre a pénzt, akkor nagyjából 60 ezer forintért érkezhetsz akár kutyaszánnal is. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A jégkomplexum nemcsak a szórakoztatást szolgálja, de művészi üzenete is van. Tervezői azt szerették volna bemutatni a látogatóknak, hogy a hó és jég formái milyen lélegzetelállító módon tükrözik az ember és a természet kapcsolatát. A bárok, a mozi, a szobák és az étterem jégdekorációi mind különböző témákat dolgoznak fel. A lappföldi kultúra motívumaitól az északi fényig számos helyi jellegzetesség felismerhető, míg magát az építőanyagként használt jeget a színes világítás teszi még látványosabbá.

Cruising over the ice domes :) . . #bbctravel #kontikireisen #visittromso #tromsolove #destinationtromso #ice #droner

Tromso ice domes (@tromso_ice_domes) által megosztott bejegyzés,

Képeken a legszebb fjordok

A fjordok zord gyönyörűségével kevés természeti képződmény képes felvenni a versenyt. Ha imádod északot, akkor ezek a képek nagyon fognak tetszeni!

Ezt is szeretjük