Lenyűgözően szép, de csak pár napig tart a sivatag csodája: mutatjuk, milyen elképesztő
Teljesen átváltoztatja a tájat.

kaliforniai sivatag cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sivatagról általában a forróság, a csupasz sziklák, a homoktenger és az jut az emberek eszébe, hogy szinte teljesen kihalt a táj. A kaliforniai sivatag is így néz ki általában, ám a száraz pusztaság időnként néhány csodálatos napra teljesen átalakul.

A hatalmas kiterjedésű kaliforniai sivatagokban a forróság és az aszály mellett a növényeknek a talaj lúgosságával is meg kell küzdeniük. Éppen ezért minden alkalmat kihasználnak arra, hogy virágot hozzanak és szaporodjanak, tehát az esők ritka időszaka valami elképesztően látványos dolgot hoz létre.

A super bloom jelenség

Amikor nedvesség éri a sivatag talaját Kaliforniában, a növények szinte órák alatt hatalmas tömegben szárat hajtanak, virágot bontanak és tarka mezőket hoznak létre. A sárgába, lilába, pirosba, zöldbe öltözött sziklás vidékre szinte rá sem lehet ismerni, amíg tart a super bloomnak, azaz a szupervirágzásnak nevezett időszak. 

A várva várt eső 2017-ben különösen hosszú idő, több mint egy év után érkezett, és ilyen fantasztikus képek készültek róla. 

Parry's larkspur #carrizoplainnationalmonument #wildflower #larkspur #goldfields #nature #trackthebloom #spring #closeup #야생화

Sarah Chah (@sarahchahphotography) által megosztott bejegyzés,

Egy másik káprázatos virágszőnyeg: Hollandia

Ilyen az, amikor tulipánok milliói bontják szirmaikat egyszerre a hollandiai mezőkön. Nézd meg a virágzásról készült legszebb fotókat!

Ezt is szeretjük