9 ezer forintból elérhető a mesés város a szomszédban: átszállás nélkül utazhattok oda

Sankt Pölten egy hétvégi kiruccanáshoz is ideális.

Sankt Pölten látnivalói
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sokszínű, gyönyörű Ausztriában a természeti kincsek, a csodás alpesi tájak, a hűs vizek és a városnéző túrák szerelmesei egyaránt megtalálhatják a számukra ideális úti célt. Sankt Pölten akár egy tartalmas hétvége eltöltésére is tökéletes helyszínt biztosít. 

Ausztriában szinte egymást érik a szebbnél szebb tájak, ahol megannyi élhető, történelmi látnivalókban bővelkedő, zöld várost fedezhetnek fel a nyitott szemmel járó utazók. Bár a turisták körében igazán népszerűnek Bécs, Salzburg vagy éppen Graz számít, a közeli Sankt Pöltent is érdemes megcélozni.

Sankt Pölten látnivalói

Sankt Pölten mindössze 55 ezer fős lakosságával Alsó-Ausztria tartomány legnépesebb városának, egyúttal tartományi fővárosának számít. A település az Alpok monumentális vonulataitól északra, míg Wachau tájegységétől délre található, mégis viszonylag kevesen tekintenek rá lehetséges úti célként.

Bejárható, barátságos méretei ellenére tele van látnivalóval, ráadásul tömegközlekedéssel is jól elérhető, közvetlen Railjet és Euronight vasúti járatokkal korai elővételben akár 9-10 ezer forintért is válthatók oda jegyek, vonattal kevesebb mint három és fél óra alatt ott lehettek, és körbecsatangolhatjátok a várost. Korábbi cikkünkben Linz városát is jobban megismerhetted.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

10 ezer forintból megfordulhatsz a MÁV-val a gyönyörű városban: közvetlen járat visz oda

Csodásan pezsgő európai városokba juthatsz el közvetlen vonatjárattal.

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük