Gyermekkel lehetetlen a pihenés? Egy anyuka pozitív tapasztalatai Zalakarosról
A hely, ami mindent biztosít a tökéletes családi nyaraláshoz.

park-inn-elmenybeszamolo-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újfalusi Ágnes és családja egy hónappal ezelőtti nyereményjátékunkon nyertek egy hosszú wellnesshétvégét a négycsillagos Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa szállodába, amelyet egy egyszerű folyosó köt össze a Zalakarosi Fürdővel.

Számunkra nem volt kétség, hogy a család remekül fogja érezni magát, és szuper élményeket gyűjt majd. Az alábbi interjú elolvasása után azonban bárki megbizonyosodhat arról, hogy a hotel és a fürdő is száz százalékig gyerekbarát és rendkívül vendégcentrikus. Ágnes maga meséli el, milyennek tapasztalták az új hotel és az élményfürdő nyújtotta lehetőségeket.

Mert gyerekkel pihenni aktívan jó

Ágnesék több, aktív nyaralást szerveztek 2017-re, elsőként Horvátországba utaztak el a gyerekekkel. A három és fél éves kislánya és hétéves kisfia a tengerpartot azonban nem tudták teljesen élvezni a kabócák  és az igen magas hőmérséklet miatt, ráadásul sajnos egy csúnya vírust is elkaptak a nyaralás végére. Számukra bebizonyosodott, hogy családként a belföldi kirándulásokat sokkal jobban tudják élvezni.

- Mennyire volt gyerekbarát a szálloda?

- Mi egy olyan hétvégén mentünk a Park Inn hotelbe, amikor nagyon sokan szálltak meg ott, de ez sem volt zavaró. Akkor, a 40°C-os kánikula alatt, nem sokkal a szálloda megnyitása után a személyzetnek kicsit nehezebb dolga volt, mint egy átlagos napon. És persze, mint minden nyitásnál, itt is becsúszott egy-két gikszer, amit ők sem láthattak előre, de borzasztóan kedves és segítőkész volt minden ott dolgozó. Bármi kérdésünk, kívánságunk vagy aggodalmunk akadt, készségesen és jó szívvel segítettek, és minden apró problémát megoldottak.

Minden korosztály igényeit kielégíti a kültéri és a beltéri strand is
Minden korosztály igényeit kielégíti a kültéri és a beltéri strand is

- Mennyire volt könnyű az átjutás a hotelből a fürdőbe?

- A Park Inn hotelt egyetlen függőfolyosó köti össze a Zalakarosi Fürdővel, ezért nagyon könnyű és kényelmes volt a közlekedés a kettő között. Ez főleg azoknak fontos, akik gyerekkel nyaralnak. Ha fel kellett szaladni valamiért, nem kellett messzire menni, ha a gyerek elaludt, fel tudtuk vinni a szobába, és autóba sem kellett ülni, hogy eljussunk a strandra. 

A hotelből csupán egy-két percbe telik az átjutás a fürdőbe
A hotelből csupán egy-két percbe telik az átjutás a fürdőbe

- Milyen volt a környezet?

- A szobáktól leesett az állunk, különösen tetszett mindannyiunknak az ágyak mögötti hangulatvilágítás. Egy tipikusan pazar, luxus látvány tárult elénk. Az egész wellness-, gyógy- és élményfürdő részlegtől is el voltunk ájulva, mi, felnőttek és a gyerekek is. Az egész környezet nagyon gyerekbarát, a strandon és a beltéri fürdőben egyaránt. Minden életkor szórakozását kielégítik: vannak kisebb és nagyobb csúszdák, külön kis gyerekrészleg és mesestrand, ami a Vízipók-csodapók tematikájára épült. A fiunknak a csúszdák, a lányunknak a kisebb medencék tetszettek a legjobban, hiszen ő még csak három és fél éves. 

A fürdő benti részét is pazarul kiépítették, egyszerűen lerí a helyről, hogy a gyerekes családokra épít, és abszolút kiszolgálja az igényeiket. Rengeteg család volt ott, szinte mindenhol gyerekeket lehetett látni. Nagyon kedves a környezet, sikerült is összebarátkoznunk egy másik családdal, ők is csak dicsérni tudták.

A Vízipók-csodapók mesestrand
A Vízipók-csodapók mesestrand

- A gyerekek mellett, szülőként ki tudtatok kapcsolódni ti is?

- Mi ezeket a nyaralásokat aktív pihenésnek szánjuk. Én személy szerint nem érzem jól magam, ha nem tudom, mit csinál, hol van a gyerekem a strandon belül, így a gyógykezeléseket, a wellnessrészleget kihagytuk. A nagyobb gyerekeket persze nyugodtabban magára hagyja a szülő, és ilyenkor van is lehetősége a Zalakarosi Fürdőben egy kellemes wellnesskikapcsolódásra, mivel minden egy helyen van. Ami azonban nekem is nagyon jól jött, hogy a szaunát még így, kisgyerekkel is ki tudtam használni, mivel van gyermekszaunájuk, szintén a mesestrandos tematikával. Számomra ez újdonság volt, máshol még nem találkoztam ilyennel. Persze, ezekben alacsonyabb a hőmérséklet, mint a normál, felnőtteknek való szaunában.

- A nyereményetekhez tartozó smart all inclusive ellátással kapcsolatban milyen tapasztalataid vannak?

- A smart all inclusive ellátásba beletartozott a napi ötszöri étkezés, mindegyik svédasztalos és rendkívül változatos. A szálloda még ételkínálat tekintetében is szem előtt tartja a gyerekek igényeit. Az ebédmenü például mindig tartalmazta a bolognai spagettit. Törekedtek arra is, hogy minden ízlésnek megfeleljenek: mindig találhattunk házias ételeket, például lecsót reggelire, de modern, különleges ételeket is lehetett enni, mint ebédnél a ráksaláta.

Remek megoldás, hogy az egyes étkezésekre a szálloda  két-két és fél órát hagy a vendégeknek. Ennek hála sosem kellett sietnünk vagy korán kelnünk, hogy elérjük a reggelit, és ez nagyon szimpatikussá tette a helyet. A reggeli után volt egy késői reggeli 10-11 óra körül, javarészt tejtermékekkel: müzli, tej, joghurt, gyümölcslé és hasonlók. Ebédnél salátákból és tésztákból volt igen nagy választék. Mivel a gyerekem gluténérzékeny, nagyon oda kell figyelnünk, de a pincérek mindig készséggel segítettek a gluténmentes menü összeállításában.

Az uzsonna általában egy süti-kávé-üdítő kombináció volt, vacsorára pedig körülbelül 6-8 óra között lehetett menni, ami szintén svédasztalos főételeket tartalmazott. Minden étkezéshez járt bor is, mi ezt nem igazán használtuk ki, de egyszer az egyik anyukával, akivel összebarátkoztunk, megittunk egy koktélt.

Az étterem elég tágas a sok vendégnek
Az étterem elég tágas a sok vendégnek

- Mit gondolsz, visszatértek még a zalakarosi Park Innbe?

- A szálloda engem meggyőzött azzal, hogy mennyire gyerekbarát. Erre egy nagyon jó példa az ott töltött utolsó, szaunázós esténk. Egy kicsit fújt a szél, és hűvös volt, ezért a beltéren töltöttük az egész napot. A benti részlegre sem lehetett panasz, nagyon is jól elvoltunk. Ekkor vettük igénybe a már említett szaunát is, ami nagyon jólesett. A kabinok egyik oldalát üvegfal alkotja, előtte pedig babzsákfotelek vannak, amelyekre leheveredhetnek a gyerekek, és mesét nézhetnek a plazmatévén. Így ők is nagyon jól szórakoztak, a szülők pedig tudtak rájuk figyelni szaunázás közben. Tényleg nagyon gyerekközpontú a hely, és szerintem ez így van jól. Nekünk nagyon tetszett, biztos, hogy vissza fogunk menni, akár télen is!

Ezt is szeretjük