Bulgária álomszép tengerparti városai: megfizethető, és itt már nyaralhatunk

Gyönyörű tengerparti városok vannak Bulgáriában, ahol megfizethető áron lehet nyaralni.

Bulgária nyitókép
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bulgária kedvező árai miatt sokáig volt a magyarok közkedvelt nyaralóhelye, ám idővel átvették helyét közelebbi, tengerparttal rendelkező országok.

Nem érdemes megfeledkezni az ókori romokat, építményeket rejtő országról, hiszen meseszép tengerpartján nem csak gyönyörű környezetben, de megfizethető áron nyaralhat az ember.

Bulgária megnyitotta határait

Bulgária július elsején nyitotta meg határait többek között a Magyarországról érkezőknek is, beérkezéskor már a 14 napos karanténkötelezettséget sem kell betartani - áll a konzuli szolgálat oldalán.  Jó tudni, hogy az országba érkezéskor ki kell tölteni egy nyilatkozatot, de távozáskor már nem szükséges a bolgár hatóságok előzetes engedélye. Utazás előtt azonban minden esetben feltétlenül tájékozódj az aktuális intézkedésekről!

Jelenleg autóval vagy repülővel is át lehet jutni a határon - Szófiában, Burgaszban és Várnában is kinyitották a reptereket a nemzetközi forgalom előtt, azonban szigorított ellenőrzésekre lehet számítani. Ugyan a nyaralás a megszokottnál több szervezést igényelhet, megéri elutazni a hangulatos országba, hiszen olcsó és szép tengerparti városaiban kényelmes lazulásra lehet számítani.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük