10 alig ismert, izgalmas látnivaló Milánóban: Leonardo da Vinci szőlőskertjét is felfedezheted

Ha azt hiszed, hogy Milánó csak egy unalmas nagyváros, ahol pár óra elég letudni a kötelező látnivalókat, gondold át újra. Izgalmas, kevéssé ismert helyszíneket mutatunk.

casa degli atellani
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Olaszország gazdasági fővárosának tartott észak-olaszországi Milánó sokak kedvelt úti célja. Na nem azért, mert kifejezetten oda vágynak, hanem mert a fapados járatokkal olyan olcsón felkereshető, hogy akár még egy hétvégére is megéri kiruccanni. Sőt a járványhelyzet előtt többen egynapos utakra is vállalkoztak, hiszen repülővel villámgyorsan oda lehet érni.

A nyüzsgő, modern metropoliszból ráadásul könnyen megközelíthető a bájos Comói-tó vagy a Garda-tó, néhány óra alatt a szerelmesek (egyik) városa, Verona, vagy akár Liguria székhelye, Genova, ahonnan pedig az olasz Riviéra legnépszerűbb célpontjai is elérhetők. De valóban csak ezek miatt érdemes Milánóba utazni?

Kevéssé ismert, izgalmas látnivalók Milánóban

Az interneten olvasható vélemények szerint a városra egy nap untig elég, a kötelező látnivalók pár óra alatt letudhatók. Ezek: az impozáns dóm, a Scala, Leonardo da Vinci freskója, Az utolsó vacsora a Santa Maria delle Grazie kolostorban, illetve a dóm mellett található, rengeteget fotózott passzázs, a luxusboltokkal teli Galleria Vittorio Emanuele II. Bár az tény, hogy mindenki a világ más és más pontjait találja vonzónak, azt azért vitatnánk, hogy Milánó unalmas, „egynapos” város lenne. Éppen ellenkezőleg: hosszabb idő alatt, vissza-visszajárva tárulnak fel igazán a kincsei. Az alábbi válogatás kedvcsinálóként és bakancslistaként is felfogható, természetesen a teljesség igénye nélkül született, hiszen lehetetlen lenne a város minden (kevéssé felfedezett) látnivalóját egy csokorba gyűjteni. Arról nem is beszélve, hogy a turistát egy-egy buja virágokkal zsúfolt erkély, egy mennyei kávé vagy egy különös gonddal megalkotott kirakat is lenyűgözheti. Hát még egy rózsaszín flamingókkal teli kert! (Bizony, ilyen is van, a Villa Invernizzi kerítésén belesve lehet gyönyörködni bennük.)

Olaszországba jelenleg uniós digitális Covid-zöldigazolvány (green pass) birtokában lehet korlátozásmentesen beutazni. Ez alapulhat az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinák mindkét, egydózisú esetében egyetlen adagjának beadásán (14 napnak el kell telnie a vakcináció után), a fertőzésen való átesés igazolásán (a karantén lejártát követően, viszont a fertőzés utáni 6 hónapban), illetve 48 óránál nem régebbi negatív antigén- vagy PCR-teszten. Olaszországban az éttermek belső terei, valamint a kulturális intézmények is green pass birtokában vagy 48 óránál nem régebbi teszttel látogathatók. Mivel a szabályozások gyakran változnak, utazás előtt a Konzuli Szolgálat honlapján érdemes tájékozódni.

(Borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük