Megdöbbentő kép a rejtélyes arcról

Badlands csodája

Egy hegy, ami olyan, mint egy titokzatos női arc, mely őrzi a vidéket. Nézd meg a Badlands Guardiant!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kanadai Badlands, a mintegy 90 ezer négyzetkilométernyi száraz, lepusztult, agyagos terület a természet zseniális műalkotása. Annak ellenére, hogy látszólag a Földanya csúnyán elbánt a nehezen járható, kietlen vidékkel, melynek terméketlen talaja csak néhány növényt hajlandó megtűrni, a furcsa táj megdöbbentő képződmények otthona. Ezek közé tartozik a hihetetlen látványt nyújtó Badlands Guardian is.

A Badlands Guardian
Badlands egy tündérkéménye

A természet és az ember bámulatos teremtménye

Kanadában, Alberta megyében, Medicine Hat városától nem messze található a környék talán legkülönösebb felfedezése: egy emberi arc, melynek fejét ősi, bennszülött fejdísz koronázza, fülében pedig mintha fülhallgatót viselne. Az elképesztő látványhoz azonban nem kell Kanadába utazni, sőt, a pontos koordinátákat felkeresve nem is lehet megcsodálni a megdöbbentő felfedezést. A képződmény ugyanis csak a levegőből, megfelelő fényviszonyok mellett látható.

A különös forma nevét a kietlen területről kapta, Badlands Guardianként, azaz Badlands-i Őrzőként vált ismertté szerte a világon. A természet és az ember közösen alkotta: az arc és a fejdísz a szél és az eső munkája nyomán született kanyonok rajzolata, a meghökkentő, 21. századi tartozékot, a fülhallgatót pedig egy olajkút és az odavezető út formázza meg.

Egy nagymamának köszönheti népszerűségét

A technikának és főként a véletlennek köszönhető, hogy a Badlands-i Őrző képe bejárta a világot. Felfedezése egy nagymama fiatalos hobbijának folyománya, az idős hölgy ugyanis a Google Maps böngészése közben pillantotta meg a meghökkentő alakot.

Az elképesztő légifotó hamar végigsöpört a világhálón, és a környék egyik legnagyobb szenzációjává vált.

A találó nevet egy rádiós műsor keretein belül szavazták meg a különös arcnak, mely hivatalos földrajzi megnevezésként is bejegyzésre került. Bár csak a levegőből látható, minden környékbeli tudja, hogy a Badlands-i Őrző a sziklák és kanyonok között rejtőzve vigyáz mindnyájukra.

A világ 15 legbizarrabb természeti formája

Nézegess képeket!

Elolvasom

Misztikus formákat rejt a kopár vidék

Badlands nemcsak a levegőből nézve tartogat különös meglepetéseket, a természet is meghökkentő formákat alakított ki a hegyek között. Tündérkéményeknek vagy földpiramisoknak is nevezik azokat a képződményeket, melyeket az agyagos-homokos talajból a szél és a víz formált az évezredek során - mintha ősi, misztikus totemoszlopok lennének, úgy magasodnak a változatos formájú sziklák a kopár vidéken. A természet által mérnöki pontossággal megalkotott alakzatok azonban rendkívül törékenyek, elég egy óvatlan érintés, és az egész oszlop a földdé válik egyenlővé.

Még több bizarr forma
Ha szeretnél még több megdöbbentő természeti csodában gyönyörködni, illetve más szokatlan úti célokra is kíváncsi vagy, böngéssz Bizarr helyek linkgyűjteményünkben!

A természet az embert is alkotásra ösztönözte

A vidéken nemcsak a természet munkálkodott, a kanadai Badlands ember alkotta látványosságokkal is várja a kíváncsi kirándulókat.

Badlands nyáron
Kopár, de változatos vidék
Holdbéli táj
A miniatűr templom

A különleges képződmények mellé hagyományosnak nem mondható építményt emeltek a környéken élők, Drumheller városában épült fel a vidék mesebeli temploma, mely nem éppen hétköznapi méreteivel hívja fel magára a figyelmet - a szent épületben egyszerre csupán hat ember fér el, amivel a miniatűr kápolna kiérdemelte a világ legkisebb temploma címet.

Ezt is szeretjük