Mikor utazol? Jobb, ha tudod: így változik a menetrend a következő hetekben
Nagyon figyelj rá, ha az ünnepek alatt utazol valahova!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az október végi ünnepek jócskán megkavarják az ország menetrendjeit, így ha ezeken a napokon utazni készülsz, nagyon oda kell figyelned, hogy a megfelelő nap közlekedését nézd. Segítünk, hogy ne keveredj bele!

Ugyan október 23. vasárnapra esik, mégis van mire ügyelned az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján. Aztán még több változás következik október 31. és november 1. körül.

Mindenszentek és halottak napja

A megelőző hét végén, október 28-án, pénteken és október 29-én, szombaton a megszokott pénteki és szombati menetrendekkel közlekednek a MÁV vonatai.

Október 30-án ünnepi menetrend lesz érvényben, ez azt jelenti, hogy a táblázatokban csak a C és D betűkkel jelzett vonatok közlekednek majd. Október 31., hétfő szintén ünnepnap.

November 1. ugyan mindenszentek ünnepe, mégsem ünnepnapként kerül be a MÁV menetrendjeibe, sőt, nem is keddi rendszer szerint közlekednek a vonatok, hanem a vasárnap szokásos módon. Halottak napján, szerdán már visszaáll a megszokott beosztás, így ekkor munkanapi menetrend szerint szervezheted az utazásaidat.

Október 23.

Mivel a munkanap-áthelyezés nem érinti ezt a hétvégét, ezért pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn is az ilyenkor megszokott menetrend szerint indulnak és érkeznek a vonatok. Október 23-án, vasárnap sem lesz ünnepi közlekedés.

Nézd meg az ország öt legszebb vasútvonalát

Akadnak a felcsúti szakasznál is szebb kisvasutak az országban, melyek igazi mesebeli tájakra utaztatnak. Mutatjuk róluk a leggyönyörűbb képeket!

Ezt is szeretjük