Dús, zöld erdők, hófehér homokos part, csodás hegyek: Mauritius látnivalói bámulatba ejtenek

Vulkáni aktivitásoknak köszönhetően jött létre Mauritius szigete, földöntúli tájai rengeteg embert odavonzanak.

Mauritius szigete
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Mauritiuson élő őshonos fajok nagy része védett, a sziget adott otthont a ma már kihalt dodóknak is.

A kíváncsi látogatóknak szubtrópusi éghajlatra kell felkészülniük, erős napsugárzásra, ami miatt nem árt a megfelelő napvédő felszereléseket bepakolni. Viszont szinte semmi sem mérgező a szigeten, alig élnek ragadozók, úgyhogy a föld egyik legbiztonságosabb pontja a vulkanikus sziget.

Utazási előkészületek

A szigetállam 900 kilométerre fekszik Madagaszkártól az Indiai-óceánon. Még legalább hat hónapig érvényes útlevéllel lehet Mauritiusra utazni, amiben legalább két üres oldal is van. Jó tudni, hogy 90 napnál nem hosszabb tartózkodás esetén nem szükséges vízumot kiváltani, viszont fontos a visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy, a visszaigazolt szállásfoglalás megléte, illetve a tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek igazolása, ami körülbelül 30 000 forint/nap. Jó tudni, hogy a szigetállamban, ahogy a legtöbb afrikai államban, nem tolerálják a homoszexuálisokat, illetve drogbirtoklásáért 45 év börtönbüntetést is kiszabhatnak. Ezenkívül illegális a cigarettapapír birtoklása és importálása, és aki gépkocsival szeretne körbemenni a szigeten, készüljön a bal oldali közlekedésre.

Igen borsos áron lehet csak a különleges sziget világát megismerni, az oda-vissza repülőutak költségei 250 000 forint körül vannak. Jelenleg nincs közvetlen járat Magyarországról a szigetre, csak átszállással lehet menni, viszont ha már végre odajutott az ember, a szigeten igen kedvező árakra lehet számítani.

Az édenkerti Mauritius 

Mauritius világába becsöppenve egyáltalán nem kell meglepődni azon, ha a plafonokon, illetve a szobák falán gekkók slisszolnak át, vagy pihennek meg, rengetegfajta élőlény lakik a szigeten. Érdemes ellátogatni a környék lakatlan szigeteire is, a Grand Baie öbléből indulnak a vitorlástúrák. De nem csak vitorlázni lehet a sziget körül, a szeles partvidéknek köszönhetően igazi szörfparadicsomnak számít. Északi részén pedig a híres, fehér homokos tengerpartjai és magával ragadó azúrkék lagúnái csalogatják a látogatókat. A szigetnek indiai zamatú, de ugyanakkor afrikai, kínai, francia és brit elemekkel is lehet találkozni. Megannyi érdekesség akad a szigetállam területén, amik szinte földöntúli utazásra hívnak.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük