Készpénz vagy bankkártya? Tudd meg, valójában melyiket jobb használni külföldön!
Hasznos tippeket találsz cikkünkben utazásaidhoz. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Örök kérdés, hogy utazás előtt mennyi pénzt váltson az ember, hiszen a váratlan eseményekre is fel kell készülni. Ez utóbbi persze szinte lehetetlen. Ezért síeléskor is sokkal nyugodtabban indulhatsz útnak, ha nálad van MasterCard® vagy Maestro® bankkártyád, mert így elkerülheted, hogy túl sok vagy túl kevés készpénzt válts az utazás előtt.

Meglepődnél, hogy már mi mindent fizethetsz ki bankkártyával a síutad során is!

Síelni legtöbbször autóval megy az ember, és ilyenkor már az utazás során is jó szolgálatot tehet a bankkártya: a legtöbb helyen használhatod például tankolásnál, autópálya-matrica vásárlásánál, vendéglőkben, csak keresd a bejáratnál a MasterCard vagy a Maestro logót.

A jelentősebb síközpontokban a legtöbb esetben már a síbérlet vásárlása, a sífelszerelés bérlése, az apartmankaució vagy a bevásárlás is intézhető bankkártyával. Ha valahol mégsem fogadnák el, a síközpontokban általában találsz készpénzkiadó automatát.

Mire kell figyelni?

Fontos, hogy a kártyát szükség esetén letilthasd a kibocsátó banknál, ezért a bank telefonszámát, illetve a letiltáshoz szükséges információkat, vagyis a kártyaszámot mindig jegyezd le, és tartsd magadnál.

Mielőtt külföldre indulsz, fontos, hogy ellenőrizd a kártya lejárati dátumát és a napi vásárlási, illetve készpénzfelvételi limitet is. Érdemes a bankodtól olyan sms-szolgáltatást igényelni, melynek keretében valamennyi kártyás tranzakcióról értesítést küldenek neked. Így illetéktelen használat esetén azonnal letilthatod kártyádat.

A külföldi kártyás fizetésnél, illetve a készpénzfelvételnél alkalmazott devizaátváltási árfolyamokról, valamint a külföldi kártyahasználattal kapcsolatos költségekről minden esetben előzetesen tájékozódj a kártyát kibocsátó banknál.

Tipp: mielőtt utasbiztosítást kötnél, tájékozódj a MasterCard kártyádhoz esetlegesen kapcsolódó biztosításkondíciókról a kártyát kibocsátó banknál! Lehetséges, hogy kártyádhoz kapcsolódó biztosításod is elegendő lehet, így külön utasbiztosítás kötésére nem lesz szükséged. Indulás előtt ne feledd el feljegyezni az assistance-számot!

MasterCard Úti Tippek

A MasterCard Úti Tippekben nyolc, a téli sportok kedvelői számára népszerű külföldi úti cél, illetve síterep, és több mint 20 külföldi üdülőhely vagy város fizetési, vásárlási szokásaival ismerkedhetsz meg. A közkedvelt sírégiók kártyás fizetési lehetőségeit infografikán is megtekintheted.

MasterCard Úti Tippek alkalmazás

Az utazásnál hasznos vásárlási és kártyahasználati információkat a 17 nyelvű hangosszótárral és a praktikus valutaváltóval ingyenesen letöltheted iPhone-ra az App Store-ból vagy androidos okostelefonodra a Google Playről.

MasterCard Nearby alkalmazás

Töltsd le iPhone-odra, androidos vagy Windows Phone okostelefonodra a MasterCard angol nyelvű Nearby alkalmazását, amivel ATM-ek és MasterCard® PayPass™ elfogadóhelyek között tudsz válogatni a világ bármely pontján! A funkciók használatához roaming adatforgalom engedélyezése szükséges.

Bővebb információkat az alábbi QR kódokon találsz iPhone-ra, Androidra és Windows Phone-ra:

Hófelhőket és felhőtlen kikapcsolódást kíván a MasterCard!

Ezt is szeretjük