Itt kell megkóstolnod a kedvenc magyar ételeket: a dödöllét például Zalában

Ha kirándulni mész, mit és hol kóstolj meg? Mutatjuk!

Itt kell megkóstolnod a kedvenc magyar ételeket: a dödöllét például Zalában

Dia

	Szigetközben hagyományosan sokféle halételt készítettek, a legjellegzetesebb ezek közül a máig sok helyi vendéglőben és étteremben kapható ecetes hal, amely a rántott hal és az ecetes-hagymás saláták ízletes kombinációja. Ha a környéken jársz, feltétlenül vegyél egy kis vödörrel, és próbáld ki!

Szigetközben hagyományosan sokféle halételt készítettek, a legjellegzetesebb ezek közül a máig sok helyi vendéglőben és étteremben kapható ecetes hal, amely a rántott hal és az ecetes-hagymás saláták ízletes kombinációja. Ha a környéken jársz, feltétlenül vegyél egy kis vödörrel, és próbáld ki!

Fotó: OrszágAlbum/bau

Dia

	A Bükk-fennsíkon található Noszvaj tájjellegű ételeinek alapját a szilva és a birsalma jelentik. A Gazdaház kemencéjében alkalmanként illatos buktát sütnek a hagyományőrző helyiek, a birs pedig még a bablevesbe is belekerül. A különleges ízvilágot érdemes egyszer megkóstolni.

A Bükk-fennsíkon található Noszvaj tájjellegű ételeinek alapját a szilva és a birsalma jelentik. A Gazdaház kemencéjében alkalmanként illatos buktát sütnek a hagyományőrző helyiek, a birs pedig még a bablevesbe is belekerül. A különleges ízvilágot érdemes egyszer megkóstolni.

Fotó: OrszágAlbum/alievi

Dia

	Vajon tudod, mit jelent a gyakorlatban a bakonyi módra kifejezés? Ha nem, Bakonyban megismerheted a titkot. A mesés hegyek között ugyanis igazán finom ételeket ízlelhetsz meg a paprikás, paradicsomos, tejfölös gombamártás kíséretében. Bár országszerte készítik ezeket az ételeket, egyszer össze kell vetned az általad ismertet egy zirci vagy magas-bakonyi fogással.

Vajon tudod, mit jelent a gyakorlatban a bakonyi módra kifejezés? Ha nem, Bakonyban megismerheted a titkot. A mesés hegyek között ugyanis igazán finom ételeket ízlelhetsz meg a paprikás, paradicsomos, tejfölös gombamártás kíséretében. Bár országszerte készítik ezeket az ételeket, egyszer össze kell vetned az általad ismertet egy zirci vagy magas-bakonyi fogással.

Fotó: OrszágAlbum/rosan

Dia

	A hagyományos magyar ételek kihagyhatatlan fogása az igazi, laktató zalai dödölle. Krumpliból, lisztből és hagymából készül, zsírban sül, tejföllel tálalják. Régen a szegények eledelének számított, mivel a hozzávalói minden háznál megtalálhatóak voltak. Bár az országban több helyütt is léteznek a zalaihoz hasonló ételek más néven, a dödölle fővárosa valójában Nagykanizsa, ahol tiszteletére szeptemberben egy fesztivált is tartanak.

A hagyományos magyar ételek kihagyhatatlan fogása az igazi, laktató zalai dödölle. Krumpliból, lisztből és hagymából készül, zsírban sül, tejföllel tálalják. Régen a szegények eledelének számított, mivel a hozzávalói minden háznál megtalálhatóak voltak. Bár az országban több helyütt is léteznek a zalaihoz hasonló ételek más néven, a dödölle fővárosa valójában Nagykanizsa, ahol tiszteletére szeptemberben egy fesztivált is tartanak.

Fotó: Wikipédia/Rákász Mihály
Ezt is szeretjük
Fotó: