A 3 legszebb úti cél és szállás Erdélyben
Egy lépésre a magyar határtól Európa legvadregényesebb vidéke tárul eléd. Fedezd fel te is Erdély meseszép helyeit!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Beköszöntött a napsütéses, meleg, klasszikus indián nyár, már nem tűz, mégis kellemesen simogat a napsugár.

Ha még lobog benned a nyári hónapok alatt rád ragadt utazási láz, kerekedj fel a barátaiddal vagy családoddal, és fedezd fel a buja természet lenyűgöző szépségeit Erdélyben, ahol meglepően olcsó áron juthatsz kedves, romantikus, rusztikus és mindennel felszerelt szállásokhoz.

Misztikus hely a hegyek között: Szent Anna-tó

A gyönyörű természeti látványosság turisztikai vonzereje abban áll, hogy a Szent Anna-tó jelenleg Délkelet-Európa egyetlen nagyméretű vulkáni krátertava. Leírhatatlanul megkapó látvány tárul eléd, amikor a tavat körülölelő hegytölcsérhez érsz. Egy valamikori aktív, ma már kialudt tűzhányó óriási krátere tátong a szerencsés utazó előtt, aminek közepén tükörsimaságú, kristálytiszta, kerekded tó, egy mesebeli tengerszem mélykékje tükrözi vissza az égbolt színét.

Ezt a természeti szépséget a tenger szintje felett 950 méteres magasságban találod, kerülete 1800 méter, mélysége pedig helyenként a kilenc métert is eléri. A kráter magasáról eléd táruló panoráma egy szempillantás alatt kimossa belőled a negatív gondolatokat, és csak a megkapó természet lélekemelő ereje marad.

Nem csoda, hogy a hely varázslatos miliője miatt mindig is misztikus erőkkel ruházták fel a környéket. Szent Anna tiszteletére egy kedves búcsújáró kápolnát is építettek ide, ahol minden év júliusának végén rendezik meg az Anna-napi búcsút, melyre tömegek zarándokolnak el.

Tipp
A szépséges természeti képződményhez roppant közeli településen, Tusnádfürdőn az Ica Villában egy éjszakára már 5800 forint körül kaphatsz szobát. Bővebb információért kattints ide! »

A nagy túrák középpontja: Gyergyószentmiklós

A csodás települést Székelyföld északi részén, Hargita megyében, a Gyergyói-medencében találod. Gyergyószentmiklós 900 méterrel a tengerszint felett fekszik, így adott az ózondús klíma, a hatalmas erdőségek sora és a lélegzetelállító panoráma.

A város számos műemléképülete közül impozáns templomai mellett a két Szent Anna-kápolna és a Gyilkos-tónál található Szent Kristóf-kápolna érdemel külön figyelmet.

A főtér házainak nagy része örmény megrendelésre az ő szívüknek kedves stílusban épült. Igazi ritkaságot láthatsz, ha betérsz a ma is működő Tinka-féle lisztőrlő malomba, ahol szinte megállt az idő, és régmúlt korok köszönnek rád. Mindemellett változatos fa- és növényfajtákkal hívogat a gazdag növénykert, a Csíky-kert dendrológiai parkja, amit a város északkeleti szélén találsz meg.

Gyergyószentmiklós továbbá igazi túraközpont lehet, hiszen csaknem egyenlő távolságra található számos szépséges és kihagyhatatlan településtől. Borszék, Csíkszereda és Csíksomlyó, Székelyudvarhely, a parajdi sóbánya, Korond, Szováta és a Medve-tó, a békási vízierőmű mesterséges tava, illetve Tusnád és a Szent Anna-tó is mind tárt kapukkal várja a felfedező kedvű utazót. Egy nap alatt pedig a moldvai kolostorok és az ottani bölényrezervátum, Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgy, sőt, Brassó, Nagyszeben, Segesvár, Marosvásárhely és Szászrégen, valamint Csángóföld is meglátogatható.

Tipp
Gyergyószentmiklóson a Vadász Kulcsosházban egy éjszakát már 3000 forintért is eltölthetsz. A részletekért kattints ide! »

Küküllő-parti romantika: Zeteváralja

Ha madárcsicsergésre, megnyugtató vízcsobogásra vágysz, ezt a helyet mindenképp vedd célba egy kellemes hétvége, de akár egy nagyobb pihenés erejéig. Ideérkezve az érintetlen természet ölel körül ezer csodájával. A település Zetelakától mindössze 12 kilométerre fekszik, a Deság-csúcson, melynek magassága 818 méter.

A magaslatot járva fantasztikus panoráma kényezteti a szemet. A Nagy-Küküllő bal partján ma is látszik egy nagyon régi várrom alapzata, melyet Zete - Zeta - várának neveznek. A helység elnevezésében is nagy szerepe volt az ősi várnak.

Tipp
Egy éjszakát már 3000 forint alatt is eltölthetsz ezen a mesebeli tájon, pontosabban a Zetavár Panzió és Kempingben. A további információkért kattints ide! »

Akár aktívabb, túrákkal, lovaglással, csónakázással gazdagított kikapcsolódásra, akár passzív pihenésre vágysz, ahol csupán a szél ringatta levelek zizegése, a madárhangok és a Küküllő lágy hangja segíti a teljes ellazulást, itt ideális helyre lelsz mindehhez.

Ha vállalkozó szellemű vagy, képzett kísérővel megmászhatod az 1801 méter magas Madarasi-Hargitát, de akár biciklit is bérelhetsz, hogy körbekerekezd a zetelaki víztározó csodás tavait. A környék felfedezése felejthetetlen élményekkel gazdagít, melyek hosszú ideig táplálják lelkedet a mindennapok taposómalmában is.

Ezt is szeretjük