A legszebb görög szigetek
Türkiz tengerek által körbezárt apró csodák - ismerd meg a kék-fehér világ leggyönyörűbb szigeteit!

Dia

ZakynthosA Jón-szigetek egyik legszebb tagja, Zakynthos gyönyörű, homokos partjai, hatalmas fehér sziklái és a közöttük meghúzódó rejtett öblök mellett egyben arról is nevezetes, hogy a veszélyeztetett Caretta-Caretta tengeri teknősök tojásrakóhelyeként szolgál.

Zakynthos

A Jón-szigetek egyik legszebb tagja, Zakynthos gyönyörű, homokos partjai, hatalmas fehér sziklái és a közöttük meghúzódó rejtett öblök mellett egyben arról is nevezetes, hogy a veszélyeztetett Caretta-Caretta tengeri teknősök tojásrakóhelyeként szolgál.

Dia

IkariaAz Égei-tenger északkeleti részén található sziget Ikaroszról kapta a nevét, aki a mítosz szerint az itteni partok mellett zuhant a tengerbe. A vízesésekben, homokos és kavicsos strandokban, valamint festői falvakban gazdag sziget az egyik legérintetlenebb táj a környéken.

Ikaria

Az Égei-tenger északkeleti részén található sziget Ikaroszról kapta a nevét, aki a mítosz szerint az itteni partok mellett zuhant a tengerbe. A vízesésekben, homokos és kavicsos strandokban, valamint festői falvakban gazdag sziget az egyik legérintetlenebb táj a környéken.

Dia

 	Korfu  	Korfu egész Görögországot tekintve is az egyik legkedveltebb úti cél. A Jón-szigetcsoporthoz tartozó természeti csoda mesés tengerpartokban és építészeti különlegességekben egyaránt gazdag, emellett élénk éjszakai életéről is híres.

Korfu

Korfu egész Görögországot tekintve is az egyik legkedveltebb úti cél. A Jón-szigetcsoporthoz tartozó természeti csoda mesés tengerpartokban és építészeti különlegességekben egyaránt gazdag, emellett élénk éjszakai életéről is híres.

Dia

SkopelosSkopelos az Sporádok-szigetcsoport tagja, mely egyre növekvő népszerűségét az itt forgatott Mamma Mia című filmnek köszönheti. A kristálytiszta tengervíz, a fenyőerdők, a csendes kis öblök és a fehérre meszelt házak az Égei-tenger igazi ékszerévé avatják.

Skopelos

Skopelos az Sporádok-szigetcsoport tagja, mely egyre növekvő népszerűségét az itt forgatott Mamma Mia című filmnek köszönheti. A kristálytiszta tengervíz, a fenyőerdők, a csendes kis öblök és a fehérre meszelt házak az Égei-tenger igazi ékszerévé avatják.

Dia

 	Andros  	Adros egyike az Athénhoz legközelebb fekvő görög szigeteknek. Számos hagyományos és festői szépségű falvával, valamint a velencei és a görög építészetet ötvöző épületeivel a Kikládok valódi gyöngyszeme.

Andros

Adros egyike az Athénhoz legközelebb fekvő görög szigeteknek. Számos hagyományos és festői szépségű falvával, valamint a velencei és a görög építészetet ötvöző épületeivel a Kikládok valódi gyöngyszeme.

Dia

PorosPoros gyönyörű természeti tájairól, autentikus óvárosairól és jellegzetes velencei épületeiről híres. Mivel a turisták többsége a szomszédos, kozmopolitább Hydrát választja, a sziget ideális úti cél a nyugodtabb nyaralás kedvelőinek.

Poros

Poros gyönyörű természeti tájairól, autentikus óvárosairól és jellegzetes velencei épületeiről híres. Mivel a turisták többsége a szomszédos, kozmopolitább Hydrát választja, a sziget ideális úti cél a nyugodtabb nyaralás kedvelőinek.

Dia

AmorgosAmorgos az Égei-tengeren találhat Kikládok egyik leglátogatottabb tagja. A sziget amellett, hogy kristálytiszta vízzel, számos jellegzetes görög szélmalommal és velencei kastéllyal büszkélkedhet, híres arról is, hogy Luc Besson itt forgatta A nagy kékség című filmjét.

Amorgos

Amorgos az Égei-tengeren találhat Kikládok egyik leglátogatottabb tagja. A sziget amellett, hogy kristálytiszta vízzel, számos jellegzetes görög szélmalommal és velencei kastéllyal büszkélkedhet, híres arról is, hogy Luc Besson itt forgatta A nagy kékség című filmjét.

Dia

Kos Kos szigete a Dodekanészosz-szigetcsoport harmadik legnagyobb tagja, egyben a második legkedveltebb úti célja Rodosz után. Az ókori romokban is gazdag sziget rendelkezik a környék egyik legfejlettebb turisztikai infrastruktúrájával.

Kos

Kos szigete a Dodekanészosz-szigetcsoport harmadik legnagyobb tagja, egyben a második legkedveltebb úti célja Rodosz után. Az ókori romokban is gazdag sziget rendelkezik a környék egyik legfejlettebb turisztikai infrastruktúrájával.

Dia

PaxiA Korfutól délre található Paxi a legkisebb, ám leggyönyörűbb sziget a Jón-tengeren. Hangulatos kikötője, smaragdzöld hegyei, tengeri barlangjai és olívaligetei épp olyan érintetlenek, mint évszázadokkal ezelőtt lehettek.

Paxi

A Korfutól délre található Paxi a legkisebb, ám leggyönyörűbb sziget a Jón-tengeren. Hangulatos kikötője, smaragdzöld hegyei, tengeri barlangjai és olívaligetei épp olyan érintetlenek, mint évszázadokkal ezelőtt lehettek.

Dia

RodoszA Dodekanészosz-szigetcsoport legnagyobb, egyben központi szigete elsősorban az ókor csodái között számon tartott, egykori kolosszusáról híres. Ha itt jársz, a partokon kívül érdemes meglátogatni a velencei kastélyt, valamint néhányat a számos bizánci templom közül.

Rodosz

A Dodekanészosz-szigetcsoport legnagyobb, egyben központi szigete elsősorban az ókor csodái között számon tartott, egykori kolosszusáról híres. Ha itt jársz, a partokon kívül érdemes meglátogatni a velencei kastélyt, valamint néhányat a számos bizánci templom közül.

Dia

PatmosA Dodekanészosz-szigetcsoporthoz tartozó Patmos Görögország egyik legvallásosabb szigeteként híresült el, ugyanis Szent János itt írta meg Apokalipszisét. A zarándokokon kívül turisták is szép számmal megfordulnak itt, elsősorban a sziget egyedülálló természeti kincseinek köszönhetően.

Patmos

A Dodekanészosz-szigetcsoporthoz tartozó Patmos Görögország egyik legvallásosabb szigeteként híresült el, ugyanis Szent János itt írta meg Apokalipszisét. A zarándokokon kívül turisták is szép számmal megfordulnak itt, elsősorban a sziget egyedülálló természeti kincseinek köszönhetően.

Dia

KefaloniaKefalónia a Jón-szigetcsoport egyik legnépszerűbb, egyben legnagyobb szigete. A számos, finom homokos, kristálytiszta, türkizkék vizű partszakasz mellett bájos falvai és gyönyörű nemzeti parkja miatt is érdemes idelátogatni.

Kefalonia

Kefalónia a Jón-szigetcsoport egyik legnépszerűbb, egyben legnagyobb szigete. A számos, finom homokos, kristálytiszta, türkizkék vizű partszakasz mellett bájos falvai és gyönyörű nemzeti parkja miatt is érdemes idelátogatni.

Dia

AlonissosAlonissos a Sporádok-szigetcsoport északi tagjainak egyike. Az autentikus görög sziget leginkább természeti szépségeiről és varázslatos strandjairól híres - partjai mellett a víz tisztasága az egész Égei-tengeren egyedülálló.

Alonissos

Alonissos a Sporádok-szigetcsoport északi tagjainak egyike. Az autentikus görög sziget leginkább természeti szépségeiről és varázslatos strandjairól híres - partjai mellett a víz tisztasága az egész Égei-tengeren egyedülálló.

Dia

 	Antiparos  	Az aprócska sziget a Kikládok tagja, egyben kiváló úti cél azoknak, akik el szeretnének rejtőzni a világ elől. 57 kilométeres partja az Égei-tenger mentén, valamint elbűvölő falva, Kastro kihagyhatatlan élmény.

Antiparos

Az aprócska sziget a Kikládok tagja, egyben kiváló úti cél azoknak, akik el szeretnének rejtőzni a világ elől. 57 kilométeres partja az Égei-tenger mentén, valamint elbűvölő falva, Kastro kihagyhatatlan élmény.

Dia

LemnosMivel még nem olyan ismert a turisták körében, az Égei-tenger északkeleti részén található Lemnosnak sikerült megőriznie hagyományait. Varázslatos strandjain és számos régészeti lelőhelyén kívül érdemes ellátogatni a sziget éjszaki partjához is, mely flamingók tucatjainak ad otthont.

Lemnos

Mivel még nem olyan ismert a turisták körében, az Égei-tenger északkeleti részén található Lemnosnak sikerült megőriznie hagyományait. Varázslatos strandjain és számos régészeti lelőhelyén kívül érdemes ellátogatni a sziget éjszaki partjához is, mely flamingók tucatjainak ad otthont.

Dia

 	Mykonos  	Kréta és Santorini után a Kikládokhoz tartozó Mykonos a harmadik legnépszerűbb görög szigetnek számít. Éjszakai életét Ibizáéhoz hasonlítják, a legtöbben mégis a jellegzetes kék-fehér atmoszféráért és a homokos partokért látogatnak ide.

Mykonos

Kréta és Santorini után a Kikládokhoz tartozó Mykonos a harmadik legnépszerűbb görög szigetnek számít. Éjszakai életét Ibizáéhoz hasonlítják, a legtöbben mégis a jellegzetes kék-fehér atmoszféráért és a homokos partokért látogatnak ide.

Dia

NysirosA Dodekanészosz-szigetcsoporthoz tartozó Nysiros leginkább vulkánja miatt híres, de ideális úti cél azoknak is, akik csendre és nyugalomra vágynak. A sziget főbb látnivalói közé a kavicsos partszakaszok, a gyógyforrások, illetve Spiliani kastélya tartozik.

Nysiros

A Dodekanészosz-szigetcsoporthoz tartozó Nysiros leginkább vulkánja miatt híres, de ideális úti cél azoknak is, akik csendre és nyugalomra vágynak. A sziget főbb látnivalói közé a kavicsos partszakaszok, a gyógyforrások, illetve Spiliani kastélya tartozik.

Dia

 	Lefkada  	Lefkada sziklás, hegyes-völgyes tájai a Jón-szigetcsoport részét képezik. Annak ellenére, hogy turisták ezreit vonzzák a helyi természeti és kulturális látnivalók, a vidék amennyire csak tudta, megőrizte szépségét és érintetlenségét.

Lefkada

Lefkada sziklás, hegyes-völgyes tájai a Jón-szigetcsoport részét képezik. Annak ellenére, hogy turisták ezreit vonzzák a helyi természeti és kulturális látnivalók, a vidék amennyire csak tudta, megőrizte szépségét és érintetlenségét.

Dia

SantoriniA Kikládokhoz tartozó Santorini vulkanikus szigete nem véletlenül számít az egyik legkedveltebb görög úti célnak. A gyűrű alakú sziget egy egykori vulkán berobbanásának köszönheti létét, mely a szóbeszéd szerint olyan erős volt, hogy a közeli Atlantiszt is a tenger mélyére süllyesztette.

Santorini

A Kikládokhoz tartozó Santorini vulkanikus szigete nem véletlenül számít az egyik legkedveltebb görög úti célnak. A gyűrű alakú sziget egy egykori vulkán berobbanásának köszönheti létét, mely a szóbeszéd szerint olyan erős volt, hogy a közeli Atlantiszt is a tenger mélyére süllyesztette.

Dia

 	Lesbos  	Lesbos az Égei-tenger északkeleti részének legnagyobb szigete. A barátságos lakókkal, gyógyító forrásokkal és különleges építészeti kincsekkel büszkélkedő sziget hírnevét elsősorban annak köszönheti, hogy a költőnő, Szapphó szülőhelyéül szolgált.

Lesbos

Lesbos az Égei-tenger északkeleti részének legnagyobb szigete. A barátságos lakókkal, gyógyító forrásokkal és különleges építészeti kincsekkel büszkélkedő sziget hírnevét elsősorban annak köszönheti, hogy a költőnő, Szapphó szülőhelyéül szolgált.

Dia

FolegandrosA Paros és Santorini között elhelyezkedő sziget egyike a Kikládok azon tagjainak, ahová valóban pihenni járnak az utazók. A hely vonzerejét amellett, hogy még nem fertőzte meg a turisták hada, tradicionális karaktere, hangulatos falvai és a lenyűgöző természeti szépségek sokasága jelenti.

Folegandros

A Paros és Santorini között elhelyezkedő sziget egyike a Kikládok azon tagjainak, ahová valóban pihenni járnak az utazók. A hely vonzerejét amellett, hogy még nem fertőzte meg a turisták hada, tradicionális karaktere, hangulatos falvai és a lenyűgöző természeti szépségek sokasága jelenti.
Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: