Ezek a világ legromantikusabb helyei: top 20-as listán a tündérszép célpontok

Kiderült, hol szeretnek a legjobban andalogni az utazók. A legromantikusabb helyek listája tele van európai célpontokkal.

Világ legromantikusabb helyei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán mindenkinek van valami elképzelése arról, hogy hol andalogna legszívesebben szíve választottjával, vagy hol botlana bele legszívesebben élete szerelmébe. Párizsban, Velencében, netán egy kis szigeten, a tenger közepén?

Nemrégiben a brit romantikus regények egyik fontos kiadója, a Mills & Boon végzett egy röpke közvélemény-kutatást: az utazási szakértők véleményét kérdezték meg arról, szerintük melyek a világ legromantikusabb úti céljai, melyeket a párok kimondottan az érzelmes hangulat miatt céloznak meg.

A legromantikusabb helyek

A körülbelül kétezer kapott válaszból egy top 20-as lista is készült, melyből kiderülnek azok a páratlan, kedvelt helyszínek, ahol filmbe illő idill vár egy párra. Jó hír, hogy a listán szereplő temérdek gyönyörű helyszín közül több Európában, sőt, nagyon is elérhető távolságban van.

A rangsor tehát ugyan az Egyesült Királyságban készült, mégis kimondottan szépen összegzi a megunhatatlan, jolly joker romantikus célpontokat, néhány kevésbé ismert helyszínnel kibővítve a listát.

Párizs, a szerelem városa

Az első helyezést mi más is érhette volna el, ha nem Párizs, a szerelmesek városa. Az Eiffel-torony környéke az egyik legjobban bevett helyszíne a lánykéréseknek, de a Notre Dame-ra, a Szajna-partra vagy a Champs-Élysée-re gondolva sem lehet kérdéses, hogy a francia főváros megérdemelten viszi a prímet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A második helyezett a képeslapra illő partjáról, kék tetős épületeiről és mesebeli naplementéiről ismert Szantorini lett, ami a nászutasok kedvelt úti célja, míg a harmadik helyre került Velence, ami minden bizonnyal szintén nem igényel magyarázatot. A 20-as listát viszont tényleg érdemes végigbújni, ha romantikus útra készültök, hiszen jócskán tartogat még gyönyörű helyeket.

Romantikus top 20-as lista

1. Párizs, Franciaország

2. Szantorini, Görögország

3. Velence, Olaszország

4. Amalfi-part, Olaszország

5. Maui, Hawaii, USA

6. Bruges, Belgium

7. Bora Bora, Tahiti, Francia Polinézia

8. Kirkjufell, Izland

9. Cerf-sziget, Seychelle-szigetek

10. Gili-szigetek, Bali, Indonézia

11. Szentpétervár, Oroszország

12. Agra és a Taj Mahal, India

13. Moher-sziklák, Írország

14. Amszterdam, Hollandia

15. Galápagos-szigetek, Ecuador

16. Whitsunday-szigetek, Ausztrália

17. Big Sur, USA

18. San Francisco, USA

19. Fuji és az Öt-tó, Japán

20. Zanzibár, Tanzánia

Romantika a Balaton partján

A romantikához nem muszáj repülőre szállni: a Balaton partján is bőven lehet találni meghitt helyet, ami tökéletes az andalgásra.

Nyüzsgés nélküli, meghitt percekre vágytok a Balatonon? 10 eldugott randihelyet mutatunk

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük