Ez lett a legnépszerűbb magyar város: tényleg gyönyörű, és nem Budapest!
Kiderült, melyik magyar városba látogatott el a legtöbb utazó.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Majdnem egymillió vendégéjszakát regisztráltak tavaly Hévízen, ezzel pedig a fürdőváros az ország legnépszerűbb vidéki települése lett - tájékoztatta a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. múlt héten az MTI-t.

A híres hévízi fürdő

Egyértelműen a kedvenc vidéki város

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2011-ben 990 980 vendégéjszakát töltöttek el az utazók és a pihenni, illetve gyógyulni vágyók a városban, ez az adat pedig harmadával több, mint a sorban utána következő Hajdúszoboszlón.

Az eredmény annak fényében különösen értékes, hogy tavaly számos turisztikai régióban csökkent a vendégéjszakák száma.

Hévíz esetében viszont több mint 6%-os emelkedést mutatott, így a szálláshelyek kihasználtsága itt meghaladja az országos átlagot.

A közlemény idézi Horváth Orsolyát, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, aki azt emelte ki, hogy a Hévízre látogató vendégek 49%-a külföldről érkezik, a teljes vendégkör mintegy negyede pedig még mindig a német anyanyelvű területekről látogat el a fürdővárosba.

Egyre jelentősebb arányt képviselnek azonban a szlovák, a cseh, az olasz, a francia, az orosz vagy éppen a kínai vendégek is.

Még nagyobb forgalom várható

Papp Gábor, a város polgármestere úgy vélekedett, hogy a város egyedülálló adottságaira kiválóan lehet alapozni.

Az önkormányzat mindig is fontosnak tartotta a városmarketinget, ebben pedig a helyi turisztikai egyesület mellett már évek óta partnerek az idegenforgalomban érdekelt szolgáltatók.

Még több népszerű kirándulóhely itthon

Ha tudni akarod, hova kirándulnak szívesen a budapestiek, nézd meg erről készült videónkat!

A sármelléki Hévíz-Balaton Airport a tervek szerint hamarosan újabb és újabb járatokat fogadhat majd, a tárgyalások erről jelenleg is folynak, és a remények szerint tovább bővülhet majd azon helyszínek száma, ahonnan légi úton is elérhető lesz a település - fogalmazta meg a polgármester.

Kép: www.orszagalbum.hu, gilmur.

Neked melyik a kedvenc magyar városod?

Ezt is szeretjük