3 bűbájos, mesebeli panzió a hosszú hétvégére

Gyönyörű környezetre, romantikára, természetre és kényeztetésre vágytok? A hétvégén vegyétek célba a következő tündéri panziókat!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha még csak most tervezitek a nyaralást, vagy már túl vagytok rajta, de egy hosszú hétvégét szívesen eltöltenétek egy kellemes helyen, a négy fal helyett inkább a természet lágy ölén, pihenéssel és relaxálással, jacuzzival, szaunával, ínycsiklandozó ételekkel megfűszerezve, akkor tudunk három helyet, amit már ki is próbáltunk. Hogy milyenek?

Az 1920-as évek romantikája Sopronban: Villa Mimi

Bár a Villa Mimiben sem szauna, sem medence nincs, aki valódi pihenésre és nyugodt környezetre vágyik, annak mindenképpen érdemes legalább egyetlen éjszakát a Mimiben töltenie - utána úgysem szabadul.

A Sopronban található Villa Mimi ugyanis egy csoda, elképesztően gyönyörű, különlegesen ápolt és gondozott, nem mellesleg hatalmas kertjével, a villa hegyoldali elhelyezkedéséből fakadó szemet gyönyörködtető kilátásával, különleges bánásmóddal kialakított belső tereivel és szobáival, melyek az 1920-as, 1930-as évek hangulatát idézik.

A hatalmas nappali és a reggeliző kényelmes beszélgetések helye, a szobák, közöttük a 40 négyzetméteres lakosztály pedig az elvonulni vágyó szerelmesek kegyeit keresi. És többnyire meg is találja a maga bájával, mely abból a gondoskodásból fakad, ami itt minden egyes tárgyat övez.

Amellett ugyanis, hogy minden szoba különleges nevet - például Fehér Rózsa, Zöld Liliom vagy Kék Nárcisz - kapott, és egyedien lett kialakítva, olyan apró kincseket rejt, mint a levendulaszálak az asztalon, a simogatóan puha törölközők és fürdőköpenyek, illetve a távozás éjszakáján az ajtó előtt lopva elhelyezett, kézzel írt búcsúképeslap. Mindehhez pedig nyugalom, nyugalom és nyugalom.

Forrás: villa-mimi.com
Kipróbáltuk!

A soproni Villa Mimi kész csoda - nem is tudtunk csupán egyetlen éjszakánál megállni. Bár a panzió nem működtet saját éttermet, reggelit kínálnak, ami mindig frissen sült péktermékeket és egyéb finom falatokat tartalmaz, ráadásul kitűnő étteremlistával rendelkeznek. A szobák egytől egyig makulátlanok, a Fehér Rózsa lakosztály a maga baldachinos ágyával, kőpadlójával, erkélyével és az onnan nyíló csodás kilátással pedig egyszerűen lenyűgöző.

Árak: a Villa Mimi nem tartozik az olcsó panziók közé, de megéri ennyit költeni rá. A kétágyas szobák ára 11.900 és 26.000 forint között mozog.
További információt a Villa Mimi weboldalán találsz. »

A stressz és az éhség legjobb ellenszere: Rosinante Fogadó

Hogy miért éppen a Rosinante-ban találná meg bárki is a stressz ellenszerét? Kezdjük ott, hogy először is meg kell találni. A Szentendrei-sziget sűrűjében megbújó fogadóra ugyanis többnyire csak úgy lehet rábukkanni, ha az ember elhajt előtte, majd szépen visszatolat, ahogy rájött, hogy már el is hagyta. A város nyüzsgő zajától távol eső Rosinante-ban garantált a csend, leszámítva a tücskök zenéjét az este közeledtével, illetve a madarak csiripelését, amikor hajnalban beszűrődik a nap fénye a fák között.
Ám itt még nem szabad megállni, bármennyire is gyönyörű és nyugtató a környezet, a fogadó ugyanis belülről is hasonlóan elbűvölő. A Villa Mimihez hasonlóan ugyanis itt is minden tárgynak, bútornak és szobának lelke van, melyek folyton arról suttognak, hogy mekkora szeretettel veszik őket körül a háziak nap mint nap.

Forrás: rozinante.hu

A frissen vetett ágyon mindig találni valami meglepetést, ahogy a Rosinante csodapincére is mindig emlékszik arra, hogy ki mit fogyasztott előzőleg - teljen el a két látogatás között akár egy év(!) is.

A lovardajellegű épületben, mely körülöleli a kis kertet a mindig tiszta medencével, a gondozott, gazdagon növő bokrokkal és fákkal, két szinten helyezkednek el a szobák, ám akkor sem érezni zsúfoltnak a helyet, ha éppen az összes szoba foglalt. A vendégek egészségéről szauna is gondoskodik, ahogy azt teszik azok a fenséges ételek is, melyeknek egyszerűen képtelenség ellenállni.

Kipróbáltuk!

A Szentendrei-szigeten megbújó Rosinante tökéletes hely arra, hogy az ember - hacsak néhány napra is - kiszakadjon a hétköznapok rohanásából, és egy jót pihenjen. A zöld környezetnek köszönhető friss levegő, a csend és a nyugalom itt valami csodával is társul, mely miatt egyszerűen képtelenség csupán egyetlen alkalommal ellátogatni a fogadóba. És valóban: aki egyszer belekóstol, az nem tud többé ellenállni a csábításnak.

Árak: a Rosinante nyújtotta kényelmet és kikapcsolódást szintén meg kell fizetni, ám az árak - egy kétágyas szoba ára 18 600 forintnál kezdődik - még mindig alulmaradnak az itt tapasztalható minőségi kényeztetéssel, hihetetlen csenddel és nyugalommal szemben.
További információkért látogass el a Rosinante Fogadó weboldalára! »

A halak és a pihenni vágyók birodalma: Rétimajor

Budapesttől kétórányi autókázásra, Sáregres mellett fekszik Rétimajor, mely egykor a Zichy család uradalmi birtoka volt. A felújításnak, a rengeteg energiának, munkának és szeretetnek köszönhetően azonban a régi birtok mára új ruhát kapott, így aki Rétimajorba, az egyben egy csöppnyi faluba is érkezik. A halastavakkal ölelt Halászati Múzeum, a kis étterem és a környező épületek nádteteje már messziről csábít, ahogy azt teszi a rétimajori káposztás harcsa híre is.

Aki azonban a halas tavak kapcsán azt gondolná, hogy Rétimajor elsősorban a horgászkedvelőket várja, az téved, ide ugyanis párban, családdal, de baráti társasággal is érdemes ellátogatni. Nagyobb társaságok vagy családok számára vendégházakat is fenntartanak, annak azonban, aki teljes kényelemre vágyik, a panzióba érdemes beköltöznie, melyben minden szobához külön zuhanyzó és társalgó tartozik, mindez pedig makulátlan környezetben.

Forrás: retimajor.hu

És, hogy miért is érdemes a nyugalmon, a friss levegőn és a gyönyörű környezeten kívül Rétimajorba látogatni? A környék adottságai, a vendégekről való körültekintő gondoskodás és a számtalan programlehetőség miatt. Na meg a fürdőházban üzemelő 60 négyzetméteres, 26°C-os medence és a hozzáépített jacuzzi, a fenséges házi mézespálinka, valamint az ízletes halételek miatt. Aki pedig nem hiszi, járjon utána.

Kipróbáltuk!

Rétimajor egyszerűen lenyűgöző, ahogy a kis falvakkal övezett odavezető út is. Érkezéskor érdemes elsőként betérni az étterembe, és egy mézespálinkával lemosni az út porát, majd belekóstolni a bográcsban főzött káposztás harcsába, mely garantáltan ízleni fog azoknak is, akik egyébként nem kedvelik a halat. Baráti társasággal, családdal kifejezetten jó pihenőhely, de azoknak a pároknak is ajánlott, akik kedvelik a zöldturizmust, és a túrázás vagy a kerékpározás után szívesen pihenik ki a fáradalmakat a meleg vizes fürdőben.

Árak: a Rétimajorban élvezhető kényelem és színvonalas ellátás ellenére a hely nem számít drágának - a szobák ára reggelivel, valamint a szauna és a fürdőház használatával 6000 forint körül mozog.
További információkért látogass el a Rétimajor weboldalára! »
Ezt is szeretjük